Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:03:25 Zegheweg 3931MR Woudenberg Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-146

Ambulance 09-146

maandag 23 juli 2018

DONDERDAG 30|03

Natuurbrand kent geen grenzen [video]

De besturen van beide regio's spraken af meer en beter te gaan samenwerken, te gaan oefenen, en materieel/materiaal op elkaar af te stemmen

REGIO - Op de Veluwe is een onbeheersbare natuurbrand één van de grootste risico's. Ook valt de Veluwe, als Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebied, onder twee veiligheidsregio's: onze VNOG en Gelderland Midden.

 

We komen elkaar dan ook maar al te vaak tegen, bijvoorbeeld bij het bestrijden van de grote natuurbrand op het Park de Hoge Veluwe van een paar jaar geleden. Daar bleek onder andere dat systemen, voertuigen en processen/protocollen soms teveel van elkaar verschilden om optimaal te kunnen optreden. Tijd voor actie dus! De besturen van beide regio's spraken af meer en beter te gaan samenwerken, te gaan oefenen, en materieel/materiaal op elkaar af te stemmen.

 

De eerste echte proef van die samenwerking vond plaats tijdens twee grote oefeningen op het Infanterie Schietkamp van Defensie in Harskamp in maart 2017. Bekijk hier hoe de intensieve voorbereidingen hun vruchten opleverden.

Video's
Reacties
joost zegt: spacer
Wat mij dat in het bijzonder opvalt is dat er met name in het buitengebied zoveel afval in de brand gestoken wordt. Met name op de zaterdagen staat het er vaak blauw. Zelfs tijdens code oranje stoken die boeren gewoon lekker door. Daar zou eens wat beter op gehandhaafd moeten worden.
03-04-17 10:16
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines