Logo 112Scherpenzeel

Omzagen boom
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 21 december 2022, 17:05

Bomen dreigen om te vallen; noodkap bomen aan de Willaerlaan

SCHERPENZEEL – Gemeente Scherpenzeel ziet zich gedwongen om morgen 16 bomen aan de Willaerlaan te kappen.

Tot die tijd is de weg afgesloten. De bomen zijn zo instabiel dat er serieus gevaar dreigt door het omvallen van bomen of het breken van stroomkabels.

Tijdens het plaatsen van beschoeiing aan de waterkant (een constructie die helpt om een oever te beschermen tegen afkalven) ontdekten medewerkers van de gemeente gisteren haarscheurtjes tussen de bomen en het asfalt. Deze haarscheurtjes werden in een paar uur al een paar centimeter. Besloten is om toen een aantal bomen te kappen die al aan het wijken waren.

Scheuren

Toen de grond vanochtend opnieuw geïnspecteerd werd, was er geen sprake meer van haarscheurtjes, maar van flinke scheuren. De meest instabiele bomen zijn toen onmiddellijk gekapt. Omdat de overige bomen ook gevaarlijk zijn geworden en er gevaar is dat de onderliggende hoofdspanningskabels breken worden morgen ook de overige 16 bomen geveld.

Nieuwe bomen

Wethouder Evert van de Glind: “Onze vakmensen hebben er alles aan gedaan om te kijken of en hoe we de bomen toch konden redden. We vinden het heel spijtig dat dat niet mogelijk blijkt te zijn. We kijken nu of we nieuwe bomen langs de Willaerlaan kunnen plaatsen als de ondergrond gestabiliseerd is.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.