Redactie brand 0 reactie(s) vr 09 december 2022, 16:56

Brand in vrijstaande woning Scherpenzeel, verdachte aangehouden voor brandstichting

Laatste update: 2 maanden geleden

SCHERPENZEEL – In een woning aan de Stationsweg in Scherpenzeel is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Volgens P2000 rukten de hulpdiensten om 15:35 uur groots uit.

De brand bleek in de vrijstaande woning op meerdere plaatsen te woeden. De brandweer had het vuur snel onder controle maar uit de woning kwam een dikke laag donkere rook. Bewoners waren ten tijde van de brand niet aanwezig, in de woning wonen arbeidsmigranten. Diverse buurtbewoners hadden voor de brand wel iemand zien weg lopen. Na ruim een half uur meldde een man zich bij de handhavers, die gaf in het Engels aan dat hij de brand had aangestoken. 

Agenten die in de straat net bezig waren met een klein buurtonderzoek en verschillende getuigenverklaringen aan het opnemen waren sloegen de man gelijk de boeien. De man is overgebracht naar het cellencomplex in Arnhem. De forensische opsporing zal de man gaan horen. Ook komt de forensische opsporing ter plaatse onderzoek doen. 

Een groepje bewoners werd opgevangen door de politie. Zij kunnen de woning voorlopig niet in. De brandweer heeft wel enkele koffers uit de woning gehaald van de mensen. 

Deel dit artikel

Video

112 Melding

15:35:45 09-12-22 P 3 BGM-01 (Middel BR) BR woning Stationsweg Scherpenzeel GE 08s0 Brandweer GelderlandMidden (Onbekende code)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.