Logo 112Scherpenzeel

Redactie lokaal 0 reactie(s) vr 24 februari 2023, 17:05

De drie winnaars van de lokale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd zijn bekend!

BARNEVELD – De afgelopen twee weken waren spannend voor 22 basisschoolleerlingen die meededen aan de lokale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Maandag 13 februari won Femke van Duijn (10 jaar) van basisschool De Spreng uit Barneveld als eerste een plekje voor de regionale finale met haar voorleessessie uit het boek Matilda van Roald Dahl.

Deze week stonden maar liefst nóg twee voorrondes gepland in de Bibliotheek in Barneveld. Woensdagavond won Anouk Uittenbogaard (12 jaar) van CBS Korenmaat uit Scherpenzeel. Zij las voor uit het boek De Goudvisjongen – Lisa Thompson. En Willemijn Vonk (11 jaar) van IKC Juliana uit Barneveld won gisteravond haar plekje in de regionale finale. Voor het voorlezen uit het boek Mees Kees De Husselrace van Mirjam Oldenhave, kreeg zij mooie cijfers van de jury.

Op woensdag 15 maart, tijdens de regionale finale van de voorleeswedstrijd, mogen de drie  winnaars van de lokale voorrondes strijden om de regionale hoofdprijs. Deze finale wordt opnieuw georganiseerd door de Bibliotheek Barneveld. Naar verwachting zullen twaalf deelnemers uit de regio Gelderland voorlezen die beoordeeld worden door de juryleden wethouder Mijntje Pluimers-Foeken, Gineke van de Glind en Miranda van Ooijen.

Wie weet mag een van ‘onze voorlezers’ wel door voor de Nationale Voorleeswedstrijd. Heel veel succes alle drie!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.