Logo 112Scherpenzeel

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 18 juli 2022, 16:51

Een visgraat vloer straalt stijl en klasse uit

Wie in zijn of haar huis een vloer met unieke uitstraling wil hebben zal niet kiezen voor een standaard soort laminaat bij de plaatselijke bouwmarkt. Wil je juist iets unieks en onderscheidends dan zijn er tal van opties waaronder een mooie visgraat vloer of een robuuste en duurzame gietvloer in betonlook. 

Wil je echt een vloer met een chique uitstraling dan kom je al snel uit op een visgraat vloer. Vooral bij een groter vloeroppervlak kan een vakman zijn creativiteit en skills tonen door een unieke vloer te leggen. Een visgraat vloer zelf leggen is natuurlijk mogelijk maar vergt wel de nodige ervaring en materiaalkennis om dit tot een perfect plaatje op te leveren.

De visgraat vloer geeft elk interieur een elegante basis, waarop je de kleuren van je wanden en meubels perfect kunt afstemmen. Dit soort vloeren is niet alleen geschikt voor oudere panden of monumenten. Juist door een visgraat vloer in een nieuwbouwhuis te leggen geef je het interieur een extra dosis karakter.  Door verschillende houttinten en patronen te combineren krijg je een unieke vloer waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Kenmerkend

Wat de visgraat vloer zo kenmerkend maakt, is dat de houten delen in een schuin patroon gelegd worden. Hierdoor krijg je meer dynamiek in de ruimte waar je zo’n vloer wilt hebben. Door daarnaast verschillende houtlengtes en kleuren te kiezen kom je uiteindelijk tot een bijzonder mooi en uniek resultaat.

Kunststof vloer

Ben je meer iemand die gaat voor een industriële stijl dan is de kunststof vloer de ideale ondergrond om een make-over mee te starten. Nog steeds zijn Nederlanders veel bezig met het ideaal en comfortabel maken van hun huis en interieur. Daarbij wordt steeds meer gedacht aan de verduurzaming van de woning. Dit wordt ook vanuit overheidswege flink gestimuleerd. Bij de meeste gemeenten in Nederland zijn er subsidieregelingen waar je bij verduurzaming van je huis aanspraak op kunt maken. Je kunt dan denken aan een goedkope lening waarvoor je zonnepanelen kunt aanschaffen. Daarnaast kun je tot 30 procent van je investering terugkrijgen als je meer dan twee energiebesparende maatregelen neemt. De besteding en de uitvoering moet dan wel in dit jaar 2022 plaatsvinden. Hieronder vallen ook de verschillende isolatiemaatregelen, zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. 

Wil je van het gas af dan kun je een warmtepomp kopen en deze aansluiten op een nieuw te leggen vloerverwarming. Was je al van plan om een gietvloer aan te schaffen en heb je al gietvloer prijzen vergeleken, dan matcht deze uitstekend met vloerverwarming. Doordat deze is opgebouwd uit dunne gietlaagjes geleid en verdeeld zo’n vloer de warmte optimaal. Zo heb je het altijd behaaglijk in je huis zonder dat je de temperatuur van je verwarming op een hoge stand hoeft te zetten. Dit scheelt enorm in je energierekening. Een warmtepomp kun je sowieso een besparing tot zestig procent opleveren. Een gietvloer heb je in verschillende soorten. Te verdelen in drie veel gebruikte materialen. De eerste is de epoxyvloer die je kunt mengen in verschillende kleuren, zodat je altijd een uniek patroon krijgt. De tweede is de polyurethaan gietvloer die veel in woonhuizen te vinden is en als derde de betonnen gietvloer die vooral een robuuste en stoere uitstraling heeft.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.