Logo 112Scherpenzeel

Bianca Seegers zakelijk 0 reactie(s) ma 16 oktober 2023, 16:22

Halte B in Scherpenzeel heeft een wereldprimeur

Halte B verhuist en vernieuwt: de eerste bloemenboetiek ter wereld met pluktuintjes van blijvende bloemen?
Het is een vraag die veel mensen zich stellen: hoe komt Bianca Seegers van Halte B op dit unieke idee? We nemen je even mee terug naar de vorige winkel waar Bianca jarenlang heeft gezeten. Halte B heeft een ware metamorfose ondergaan. Van een winkel waar je vrijwel alles kon kopen – van meubels en lampen tot woonaccessoires en cadeaus – heeft Bianca nu haar focus gelegd op blijvende bloemen en planten.

Van 160m2 naar 42m2: een bewuste keuze

Waarom zou je van een ruime winkel verhuizen naar een kleiner pand? Bianca, die zelf in Scherpenzeel woont, legt uit: “Omdat er onrust was omtrent het pand waar ik zat, kwam al snel de gedachte om wat anders te gaan zoeken. Toen ik via social media erachter kwam dat de voorkant van het pand aan het Holevoetplein 292 vrijkwam, heb ik meteen de telefoon gepakt. En zie nu het resultaat.”

Blijvende bloemen: de beste benadering voor kunst, nep- of zijde bloemen

Volgens Bianca zijn blijvende bloemen de beste benadering voor kunst, nep- of zijde bloemen. “Kunst- en nepbloemen klinken niet aardig, ook al worden de boeketten als echte kunstobjecten gemaakt. Niet alle bloemen zijn van zijde, ook wordt er plastic of rubber gebruikt. Blijvende bloemen beginnen met het woord BLIJ en dat wordt je ook bij Halte B.”

Verkoop en verhuur van blijvende bloemen

De bloemen worden niet alleen verkocht, maar ook verhuurd aan zowel bedrijven als particulieren. Op de zakelijke markt is het verhuren van blijvende bloemen, kunstbloemen of nepbloemen een trend die steeds meer opkomt.

De geboorte van de Pluktuin

De reden dat de Pluktuin is ontstaan, komt door het bestaande interieur dat een gezellige plek heeft gekregen in de nieuwe winkel. “Er moest duidelijkheid komen voor de klant wanneer ze bloemen mogen pakken (plukken) of wanneer de boeketten al klaar zijn voor verkoop of verhuur. Nu kan iedereen in het midden van de winkel alle bloemen pakken en aan de zijkanten van de winkel staan de boeketten die compleet met vaas verkocht kunnen worden.”

Overweldigende reacties

Vorige week was Halte B voor het eerst open. “Ik ben dolenthousiast van alle overweldigende reacties. Zelf geloofde ik in het concept van blijvende bloemen verhuren en verkopen, maar door de grote hoeveelheid mensen die langskwamen, kreeg ik nog meer vertrouwen in de goede keuze. Zoveel (oude) klanten die langs zijn gekomen. Veel hadden er als reactie, goh wat anders maar wel ontzettend gezellig. En nieuwe klanten heb ik er ook al bij. Er waren al 3 klanten uit Amersfoort gekomen om een vaas op te laten maken. Ze waren super tevreden, en dan ben ik het ook”, aldus Bianca.

Contact en openingstijden

Halte B is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kun je mailen naar [email protected] of bezoek de website www.halteb.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.