Redactie — 1120 reactie(s) — wo 12 januari 2022, 16:23

Kalverschuur en voersilo in De Glind verwoest na grote brand

DE GLIND – Bij een boerderij aan de Postweg in De Glind is woensdagmiddag een kalverschuur en een voersilo in vlammen opgegaan.

De brand begon rond 15:00 uur. De brandweer schaalde groot op. Korpsen uit Achterveld, Barneveld, Kootwijkerbroek en Scherpenzeel waren ter plaatse om het vuur te blussen.

Met hulp van buurtbewoners zijn de kalveren snel naar een weiland gebracht. Er waren 90 kalveren aanwezig maar er zijn geen kalveren omgekomen of gewond geraakt. Door snelle inzet van de brandweer kon voorkomen worden dat er meer schuren in vlammen opgingen. Omdat de schuur asbesthoudende dakplaten heeft is de meetploeg van brandweer Voorthuizen ter plaatse, alsmede de Omgevingsdienst De Vallei. Het blijkt dat de verspreiding alleen op het terrein van de boerderij is en niet daarbuiten.

Arbeidshygiëne uit zowel VRU als VGGM zijn ter plaatse en alle voertuigen die op het terrein zijn geweest dienen schoongemaakt te worden. Gaat nog paar uur duren, ook met leeg draaien en afblussen van de voersilo.

Burgemeester Luteijn was aanwezig om de bewoners een hart onder de riem te steken.

0 0 stemmen
Tip of opmerking? ✉️ ons!
Deel dit artikel

Video

Locatie

Reacties

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x
()
x