Logo 112Scherpenzeel

Redactie landelijk 0 reactie(s) ma 15 mei 2023, 16:09

Kan ik in noodgevallen de 112NL app gebruiken?

Laatst bijgewerkt: maandag 15 mei 2023 om 16:41 uur

Iedereen kan de 112NL app gebruiken in noodgevallen. U belt of chat dan met een hulpverlener. De app heeft een chatfunctie die het gesprek vertaalt in uw taal. De app is daarom ook handig voor bijvoorbeeld doven en slechthorenden.

Download de 112NL app voor iOS of Android.

Contact met de meldkamer

De 112NL app helpt u om in noodsituaties contact te maken met de 112 meldkamer. Bijvoorbeeld bij een ongeluk of brand. Dit geldt vooral voor mensen die:

  • slechthorend of doof zijn;
  • moeite hebben met praten;
  • of moeite hebben met de Nederlandse of Engelse taal.

De app heeft een chatfunctie die het gesprek vertaalt in uw taal. Dit is niet mogelijk als u met 112 belt. Medewerkers van de meldkamer starten een chatgesprek als zij merken dat praten lastig gaat. Of als u dit bij het instellen van de app heeft aangegeven. U kunt zelf geen chat starten.

Iedereen kan de 112NL app gebruiken.

Meer informatie over de 112NL app

Na het downloaden van de 112NL app kunt u aangeven wat uw persoonlijke kenmerken zijn. Bijvoorbeeld welke taal u spreekt of dat u slechthorend bent. Deze informatie en uw locatie worden bij een melding meegestuurd naar de meldkamer. Zo kan de medewerker van de meldkamer u beter en sneller helpen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.