Logo 112Scherpenzeel

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 18 juli 2022, 16:55

Kunststof vloeren nog steeds ongekend populair

Laatst bijgewerkt: maandag 16:55 uur

De Nederlanders zijn een ijverig en hardwerkend volk. Veel werkenden zetten er tegenwoordig nog een extra tandje bij om alle gestegen kosten goed te kunnen betalen. Niet alleen de benzineprijzen zijn geëxplodeerd, ook de dagelijkse levensbehoeften in de supermarkten stijgen elke maand met procenten. Dat noodzaakt veel Nederlanders om goed op hun uitgaven te letten, en te investeren in een duurzame levenswijze. Dat begint al vaak met de inrichting van je huis. Daarbij kiezen we steeds vaker voor kwaliteit en gemak. 

Kies je dus voor een nieuwe vloer in je huis, dan wil je daar vooral heerlijk van kunnen genieten. Bovendien wil je jezelf geen zorgen hoeven maken over het onderhoud ervan. Bij vloerbedekking of parket moet je toch oppassen dat je niet met vloeistoffen knoeit zodat er vlekken achterblijven. Bij de meeste kunststof vloeren heb je daar geen last van. Het is vaak een kwestie van een emmertje sop en een dweil en je vloer ziet er in een mum van tijd weer blinkend schoon uit. Zo kun je je spaarzame vrije tijd aan leuke dingen besteden.

Vaak zijn vloeren en muren de basis voor je verdere inrichting. In bestaande en bewoonde huizen wordt bij een make-over vaak gekozen voor de nog steeds populaire Pvc vloeren. Dit heeft niet alleen met de lage instapprijs van dit soort vloeren te maken, maar ook omdat je het in talloze variaties, kleuren en patronen verkrijgbaar is. Door de jaren heen is dit aanbod alleen maar groter geworden. Ben je zelf handig dan is pvc-laminaat een vloer die je makkelijk zelf kunt leggen.

Voordat je aan de slag gaat met het leggen van een pvc-vloer moet je op de volgende dingen letten. Zorg ervoor dat de vloer waarop je de kunststof vloer gaat leggen altijd vlak is. Het is bovendien verstandig om er een ondervloer op te leggen. Daarvoor zijn de bekende groene platen uitermate geschikt. Deze zorgen hebben ook een geluiddempende functie en zijn makkelijk met een stanleymes op maat te snijden. Verzeker jezelf vooraf dat je het juiste gereedschap in huis hebt. Dun laminaat kun je met een mes op maat snijden maar voor de betere kwaliteit kunststof stroken of tegels doe je er beter aan een decoupeerzaag bij de hand te hebben. Verder zijn een rolmaat, een timmermanspotlood, een winkelhaak, een rubber hamer en een paar wiggen onmisbaar bij het leggen van den kunststof vloer. 

Gietvloeren

Ben je van plan om nieuwe vloerverwarming in je huis te nemen, dan leent zich een gietvloer daar uitstekend voor. Het voordeel van zo’n vloer is dat deze de warmte zeer goed verspreid en geleid, zodat het in huis altijd comfortabel warm is. Bovendien zijn gietvloeren tegenwoordig verkrijgbaar in veel kleurvariaties die beslist spannender zijn dan het grijs van beton. Vooral bij een industriële look is de betonlook gietvloer een duurzame en karaktervolle bedekking van de vloer. Deze moderne stijl is basic, strak, stijlvol en creëert open ruimtes. Doordat de betonlook gietvloer van waterdicht materiaal gemaakt wordt is deze onderhoudsarm, gemakkelijk schoon te houden, vochtbestendig en uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.