Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:08:33 Dorpsstraat 3925KA Scherpenzeel Ge 48613 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

donderdag 15 april 2021

Archief

Meerdere poederbrieven aangetroffen in het hele land

Gemaakt: Dinsdag, 17 november 2020 17:08

NEDERLAND - De politie kreeg vandaag meerdere meldingen van zogeheten poederbrieven op diverse plekken in het land. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven.

 

De politie kreeg op acht verschillende plaatsen meldingen van aangetroffen poederbrieven; drie daarvan kwamen terecht bij klantcontactcentra van uitgever DPG Media. Ook de redactie van het christelijke Nederlands Dagblad ontving een poederbrief, net als Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse om onderzoek te doen. In geen van de gevallen is er iemand gewond geraakt. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende brieven.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gewonde man aangetroffen in berm Ederveen; vermoedelijk aangereden door auto

Gemaakt: Woensdag, 18 november 2020 16:07

EDERVEEN - Op de Brinklanderweg in Ederveen heeft dinsdagmiddag rond 17.45 uur een incident plaatsgevonden. Een voorbijganger trof een gewonde man in de berm aan. In de buurt van de man lag een fiets. Het slachtoffer, een 42-jarige man uit Scherpenzeel, is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De fiets bleek flink beschadigd te zijn aan het voorwiel. De politie onderzoekt het ongeval en is op zoek naar getuigen.

 

Update

Het slachtoffer heeft gelukkig alleen kneuzingen. Met de chauffeur van de auto is ondertussen contact geweest, het wordt netjes afgehandeld.

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19?

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 02:45

Veel mensen willen geen vaccinatie plicht. Er dreigt nu een indirecte vaccinatieplicht te ontstaan. Een kind dat niet is gevaccineerd, mag straks niet naar kinderopvang, je komt een overheidsgebouw niet binnen of je mag niet naar een concert of bibliotheek. De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals pleit bijvoorbeeld voor een toegangsbewijs op basis van een vaccinatie.

 

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19? Doe mee aan onze poll op de voorpagina!

DierenPark Amersfoort heeft haar deuren weer geopend

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 17:00

AMERSFOORT - Donderdagmorgen 18 november is DierenPark Amersfoort na een tijdelijke sluiting in verband met coronamaatregelen weer opengegaan vandaag. Na het reserveren van een tijdslot konden bezoekers de dierentuin bezoeken.

 

Voor de doodgeschoten chimpansees Mike (53) en Karibuna (19) wil DierenPark Amersfoort een herdenkingsplek inrichten waar bezoekers en personeel van het dierenpark deze iconische dieren kunnen herdenken. Een informatiebord is nu geplaatst over de twee chimpansees.

 

Nadat de twee chimpansees uit hun verblijven ontsnapten en daarbij levensgevaarlijk op de medewerkers van Dierenpark Amersfoort afkwamen, werden ze neergeschoten. Ook bezoekers kwamen bij de ontsnapping in het nauw. Het tragische incident heeft veel impact gehad op de medewerkers en de bezoekers van het dierenpark. Ook de andere chimpansees binnen de groep hebben een rouwproces doorgemaakt.

 

Een andere publiekstrekker was het pasgeboren olifantje die bij aan de zijde van zijn moeder blijft.

 

Zie ook:

Mannen uit Barneveld en Nijkerk beroofd na nepdate op zelfde locatie in Leusden

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 16:15

LEUSDEN - In ruim een week tijd zijn twee mannen slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving nadat ze een afspraak hadden gemaakt met een vrouw. Eenmaal op de afgesproken locatie werden de mannen beroofd door een groep jongens. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen om meer informatie.


Het meest recente incident was op donderdagavond 19 november. Een 17-jarige jongen uit Nijkerk heeft online afgesproken met een meisje. Als hij daar aankomt, ziet hij daar inderdaad een meisje op hem wachten. Ze rijden samen op hun scooters in de richting van de Driftakkerweg als ter hoogte van de Schammersteeg vijf jongemannen dreigend komen aanlopen. De 17-jarige jongen krijgt klappen en hij moet zijn waardevolle spullen en zelfs zijn schoenen afgeven. De jongen gaat er vervolgens op zijn sokken vandoor en belt de politie. Agenten stellen een onderzoek in maar komen de vijf jongens en het meisje niet meer tegen.

 

Opvallend is dat een 30-jarige man uit Barneveld 8 dagen eerder, dus op woensdag 11 november, rond 22.00 uur, iets soortgelijks overkomt. Hij heeft online afgesproken met een jonge vrouw bij de Schammersteeg. Ook hij treft aanvankelijk inderdaad zijn date en ze maken zelfs even een praatje. Dan duiken 5 a 6 jongemannen op die de 30-jarige man mishandelen en beroven.

 

De jonge vrouw of het meisje had in beide gevallen donkerbruin haar en ze werd in beide gevallen op ongeveer 1.70 meter lang geschat. Ze droeg in beide gevallen een donkere jas. De eerste keer, op 11 november, droeg ze een gele joggingbroek met een witte streep van boven naar beneden en de tweede keer, op 19 november droeg ze een zwarte broek.

 

In beide gevallen waren de jongens over het algemeen in het donker gekleed. Op 11 november was er één jongen bij met een rode jas, een bontkraag en een zwarte sjaal. Deze jongen wordt op 1.80 meter lang en 20 jaar oud geschat. Bij het tweede incident op 19 november viel één jongen op omdat hij dik was, hij had een lichte huidskleur en was ongeveer 1.80 meter lang.

 

De politie neemt de incidenten hoog op en doet onderzoek. Weet u meer over deze twee gewelddadige berovingen? Heeft u enig idee wie de jongens en de jonge vrouw zijn? Heeft u iets gezien of gehoord? Meld het dan telefonisch via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Amfetamine en munitie aangetroffen in buitengebied van Overberg

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 17:02

OVERBERG - Na intensief onderzoek naar verdovende middelen in de omgeving van Overberg heeft de recherche gisteren drie mannen kunnen aanhouden. In een loods in Overberg werd een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.


Een rechercheteam dat zich speciaal richt op de aanpak van ondermijning heeft op 19 november na intensief onderzoek drie verdachten kunnen aanhouden van 40, 36 en 21 jaar uit respectievelijk Overberg en Veenendaal. In een bedrijfspand werd diezelfde middag amfetamine in beslag genomen, ook werden mogelijke vuurwapens aangetroffen en grote hoeveel munitie. Verder werden vier voertuigen in beslag genomen.

 

Ondermijning
Grootschalige en professionele handel in verdovende middelen gaat gepaard met ondermijnende criminaliteit. Criminelen gebruiken voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Om de enorme winsten wit te wassen wordt gebruik gemaakt van legale bedrijven. Zo ondergraven zij onze rechtsstaat. Omdat dergelijke organisaties geweld, afpersing en corruptie niet schuwen, heeft de aanpak van ondermijning een hoge prioriteit. De politie werkt daarbij nauw samen met haar partners. Informatie over ondermijnende activiteiten wordt bij elkaar gevoegd. Samen met signalen vanuit bijvoorbeeld buurtbewoners, gemeenten of particuliere organisaties zoals banken en verzekeraars geeft dit een completer beeld en treedt de overheid waar mogelijk strafrechtelijk of bestuurlijk op.

 

Melden helpt!
In minder dichtbevolkte gebieden worden eigenaren van schuren en loodsen regelmatig benaderd door criminelen. Zodra de eigenaren aangeven daar niets mee te maken willen hebben, bedreigen criminelen hen. Het melden van verdachte situaties helpt. Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt, vertrouwt u het niet? Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel dan 0800-7000.

Negentien poederbrieven aangetroffen door heel Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 17:39

NEDERLAND - Bij verschillende bedrijven op verschillende locaties in het land zijn de afgelopen dagen poederbrieven tussen de post aangetroffen. De brieven werden bezorgd op elf Amsterdamse locaties, en bij panden in Amersfoort, Arnhem, Best, Rotterdam, Utrecht Roermond en Leusden. Tot de negentien ontvangers behoren o.a. hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgevers.


De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven, of er een verband is tussen zaken en het motief van de afzender(s). Er wordt rekening gehouden met het scenario dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

 

Op de foto in dit bericht is één van de poederbrieven te zien. Daarbij is ook een afzender te zien van Nationale Nederlanden. De recherche heeft geen reden om te denken dat deze organisatie enige betrokkenheid heeft in deze zaak. Het betreft dus een fictieve afzender.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse voor onderzoek. Alle poederbrieven worden momenteel nader onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. De poederbrieven hebben bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen veroorzaakt. Krijgt u een dergelijke poederbrief, bestaande uit een enveloppe met een wit kaartje en een onbekende poeder, open deze brief dan niet verder en bel direct 112.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 18:01

NEDERLAND - Het aantal coronabesmettingen daalt. Maar we zijn er nog niet. Daarom zijn er vanaf donderdag 19 november nieuwe landelijke maatregelen.

 

  • Musea, theaters, zwembaden en pretparken zijn weer open.
  • We mogen weer sporten in groepslessen.
  • We mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen.
  • We mogen met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn.

 

Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. Het advies is om tot de eerste helft van januari niet naar het buitenland te reizen. Tenzij dat echt noodzakelijk is. Evenementen blijven verboden en de horeca blijft dit.

 

Vooruitzicht

Begin december beslist het kabinet of we weer meer mogen doen. Sinterklaas vieren kan, maar houdt afstand en ontvang maximaal 3 personen thuis.

 

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan moet u verplicht een mondkampje dragen in publieke binnenruimtes. Denk aan winkels, musea en theaters.

Mogelijke diefstal uit bakwagen op parkeerplaats langs A1 bij Terschuur

Gemaakt: Zaterdag, 21 november 2020 15:56

TERSCHUUR - Op parkeerplaats Palmpol langs de A1 bij Terschuur heeft een Poolse chauffeur zaterdagmiddag een mogelijke diefstal ontdekt. Door onbekenden is het zeil van de bakwagen opengesneden.

 

De politie doet onderzoek bij de chauffeur en heeft hem meegenomen naar het politiebureau in Barneveld om een aangifte op te nemen. De chauffeur vervoerde zware kabels. Het zeil is op meerdere plaatsen open gesneden maar de dieven hebben voor zover bekend niks meegenomen.

Vrouw gewond na val van trap in Achterveld

Gemaakt: Zaterdag, 21 november 2020 16:11

ACHTERVELD - Een vrouw is zaterdagmiddag in een woning aan de Meester van Bergenweg in Achterveld van een trap gevallen. Een buurtbewoner zei dat de vrouw korte tijd buiten bewustzijn was.

 

De vrouw is door de ambulancedienst overgebracht maar het ziekenhuis. Een opgeroepen traumahelikopter bleek niet nodig te zijn. Hoe het met de vrouw nu gaat is niet bekend.

Autobrand in Woudenberg mogelijk veroorzaakt door vuurwerk

Gemaakt: Zondag, 22 november 2020 01:57

WOUDENBERG - Zaterdagavond rond 22.30 uur is brand ontstaan in een geparkeerde auto aan De Bongerd in Woudenberg.

 

De brand is ontstaan nabij de benzinetank van de auto. De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek.

Opnieuw auto uit de bocht in aansluiting van A1 naar A30

Gemaakt: Zondag, 22 november 2020 17:27

BARNEVELD - Zondagochtend is er opnieuw een auto uit de bocht tegen de betonnen rijbaan afscheiding gevlogen op de beruchte aansluiting van de A1 naar de A30. Vermoedelijk heeft ook deze bestuurder de bocht welke bijna haaks is, niet goed ingeschat en is daardoor tegen de betonnen rijbaan afscheiding gebotst.

 

De auto liep dusdanige schade op dat deze is opgehaald door een berger. De auto lekte vloeistof, welke door een weginspecteur is opgeruimd. Tijdens het ongeval en de berging van de auto was één rijstrook afgesloten. Door het overige verkeer werd hier niet goed op geanticipeerd waardoor er meerdere gevaarlijke situaties ontstonden.

Automobilist belandt met zijn voertuig in de sloot langs de Voskuilerweg in Scherpenzeel

Gemaakt: Zondag, 22 november 2020 17:43

SCHERPENZEEL - Op de Voskuilerweg in Scherpenzeel is zondag 22 november een ongeval gebeurd. Een automobilist raakte met zijn voertuig een boom gebotst en is vervolgens in een sloot terechtgekomen. De bestuurder kon er zelf al snel uit komen. De schade is aanzienlijk.

 

De bestuurder word door ambulance personeel behandeld. Het eenzijdige ongeval gebeurde in het buitengebied tussen Scherpenzeel en Woudenberg.

Flinke schade bij aanrijding op de Zeisterweg in Woudenberg

Gemaakt: Zondag, 22 november 2020 18:02

WOUDENBERG - Op de Kruising Zeisterweg N224 met de Traayweg in Woudenberg is zondagmiddag flinke schade ontstaan na een aanrijding tussen twee personenauto's. Het ongeval gebeurde rond 12:35 uur door een voorrangsfout.

 

De vrouw in de gele auto is in een ambulance behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Twee honden die bij de vrouw in de auto zaten raakte ook niet gewond. De honden zijn later door een familielid opgehaald. Beide auto's raakte op de kruising wel zwaar beschadigd.

Politie Scherpenzeel zoekt eigenaar van rolstoel

Gemaakt: Woensdag, 25 november 2020 16:17

SCHERPENZEEL - De politie is op zoek naar de eigenaar van deze rolstoel. De rolstoel werd afgelopen zondag door agenten aangetroffen in Scherpenzeel. De eigenaar kan zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8855.

 

Op social media melden bezoekers dat de stoel een aantal weken geleden in een container aan de Ringbaan lag.

Vrachtwagen in Renswoude lekt tientallen liters diesel

Gemaakt: Woensdag, 25 november 2020 16:48

RENSWOUDE - Woensdagmorgen rond 11.40 uur is er een lek ontstaan aan de tank van een vrachtwagen aan De Hooge Hoek in Renswoude. Tientallen liters dieselolie zijn het riool ingestroomd.

 

De opgeroepen brandweer heeft het lek aan de tank opgelost, echter het reinigen van het wegdek en het rioolwater moet door een gespecialiseerd bedrijf gedaan worden.

Diverse gebouwen kleuren oranje in het kader van "Orange The World"

Gemaakt: Woensdag, 25 november 2020 22:24

REGIO - Vanaf woensdagavond 25 november kleuren diverse gebouwen oranje in het kader van "Orange The World" een platform wat wereldwijd aandacht vraagt voor geweld tegen vrouwen.

 

Onder andere in Rhenen kleurt de Cuneratoren Oranje en in Veenendaal zijn de gebouwen als de Bernhard van Kreelpoort en CSV Het perron oranje verlicht. In Ede worden de Concordiamolen en de grote kerk gekleurd aangestraald.

 

Orange the World 2020
In meer dan 90 landen wereldwijd wordt tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (internationale mensenrechten dag) 16 dagen lang actiegevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Nederland doet voor de 5de keer mee. Vorig jaar deden 150 gemeenten en 8 provincies mee en waren ruim 250 objecten oranje verlicht.

Jongens in auto en 45 km wagentje laten spoor van vernieling achter in De Glind

Gemaakt: Donderdag, 26 november 2020 17:03

DE GLIND - Woensdagavond 25 november is er een spoor van vernieling achtergelaten in De Glind en omgeving. Het gaat om jongens in twee auto's, een 45 km en een personenauto type Volkswagen. Ze hebben op de Scherpenzeelseweg geprobeerd iemand aan te rijden.


Bij het Bed & Breakfast aan de Postweg hebben ze met grof geweld diverse buitenlampen inclusief bedrading kapot gemaakt.

 

De daders worden opgeroepen zich te melden. Ze staan op camera, deze beelden worden binnenkort gedeeld.

Automobilist laat vrouw (70) zwaargewond achter na aanrijding in Leusden

Gemaakt: Vrijdag, 27 november 2020 16:13

LEUSDEN - Op woensdag 25 november wordt in de vroege ochtend een vrouw aangereden door een auto. De politie zoekt getuigen.


Om 06.45 uur ziet een bewoner van de Wilgenlaan een gewonde vrouw op de weg liggen. Het slachtoffer, een 70-jarige vrouw uit Leusden, ligt op de Asschatterweg ter hoogte van de Wilgenlaan. Agenten gaan op de melding af en zien dat het slachtoffer zwaar gewond is. De vrouw wordt direct meegenomen met een ambulance. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw is aangereden door een auto. Waarschijnlijk tussen 06.30 uur en 06.45 uur. De bestuurder is na de aanrijding doorgereden zonder zich om de vrouw te bekommeren.

 

Uw hulp gezocht
De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar de bestuurder die de vrouw aanreed. Bent u de bestuurder? Meld u zich dan zo snel mogelijk bij een van de politiebureaus.

Bent u getuige geweest van deze aanrijding? Of weet u wie de bestuurder was van de auto? Bel dan met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Lesauto belandt in de sloot aan de Scherpenzeelseweg in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 18:01

BARNEVELD - Maandagmiddag is om 12:15 uur een lesauto in de sloot beland aan de Scherpenzeelseweg in Barneveld.

 

Aanvankelijk leek de melding ernstig en werd naast ambulance en politie ook de brandweer gealarmeerd. Ter plaatse bleek dat de bestuurder al uit het voertuig was. Er werd tijdens het ongeval geen rijles gegeven. De bestuurder raakte niet gewond.

 

Een toevallig passerende weginspecteur van de Provincie Gelderland had het ongeval al beveiligd. De brandweer heeft de auto veiliggesteld en kon vervolgens weer retour naar de kazerne. Tijdens het ongeval was een rijrichting afgesloten, verkeer kon over de rijbaan van het tegenovergestelde verkeer passeren. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld en meegenomen.

Dragen van een mondkapje vanaf morgen verplicht!

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 19:49

NEDERLAND - Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.

 

Wanneer moet ik een mondkapje op?
Iedereen vanaf 13 jaar draagt verplicht een mondkapje op openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters. Ook scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Maar niet op basisscholen.


Bij contactberoepen. Zoals bij de kapper en de fysiotherapeut.


In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en bij de haltes.


In touringcars, vliegtuigen en op de luchthaven.

 

Als mensen een vaste zitplaats hebben, mag het mondkapje af. Bijvoorbeeld in een theater. Als mensen van hun plek opstaan, moet het mondkapje weer op. Dit geldt niet voor het openbaar vervoer waar u te allen tijde in trein, bus, tram of metro het mondkapje moet ophouden.

 

Geen mondkapje op in de kerk
In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst zijn mondkapjes niet verplicht door de overheid. Bijvoorbeeld in kerken, moskeeën, tempels en synagogen.

 

Reden mondkapjesplicht
Door een mondkapje bijna overal verplicht te maken, is duidelijker wat de regels zijn. De overheid wil hiermee de verspreiding van het coronavirus tegengaan en de grote druk op de zorg verminderen. Om zo weer sneller terug naar het normale leven te kunnen terug keren.

Extra aandacht op school na huiselijk geweld

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 17:37

REGIO WEST VELUWE VALLEI - Politie, leerplicht en basisscholen in de regio West Veluwe Vallei gaan nog beter samenwerken om kinderen die thuis geweld meemaken te ondersteunen. Deze nieuwe werkwijze, die 'Handle with Care' heet zorgt ervoor dat informatie vanuit de verschillende partijen eerder en beter gedeeld wordt in het belang van het kind.

 

De gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk en Scherpenzeel (regio West Veluwe Vallei) gaan als eerste regio in Nederland starten met deze methode. Er zijn 131 scholen die zich hebben aangesloten bij de werkwijze Handle With Care. Een mooi resultaat waarmee we in de toekomst veel kinderen beter kunnen ondersteunen als zij in aanraking zijn gekomen met geweld .

 

Handle with care
De politie geeft na een incident met geweld aan school door dát er iets is gebeurd, zonder te vertellen wát er is gebeurd. Leerkrachten kunnen hun leerlingen zo beter steunen, bijvoorbeeld door niet bestraffend te reageren op huiswerk dat niet af is of met wat extra aandacht. Zo voelt het kind zich gehoord en gezien. Kinderen die thuis geweld meemaken, hebben vaak last van angst en stress en voelen zich alleen met hun ervaringen. Ze gaan de volgende dag gewoon naar school. Nu weten leerkrachten vaak niet dat het kind recent thuis geweld heeft meegemaakt.

 

Leon Meijer;"Kinderen brengen veel tijd door op school, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes en de juf of meester. Dit is naast hun eigen huis een vertrouwde omgeving. Als kinderen thuis geweld meemaken is het fijn dat door een goede samenwerking tussen politie, leerplicht en basisscholen de juf of meester even wat extra aandacht kan geven aan het kind. Ik ben dan ook blij dat alle scholen in Ede hieraan meewerken.

 

Onderzoek
Handle with Care is een initiatief van Augeo Foundation. Augeo-directeur Mariëlle Dekker: "Uit onderzoek blijkt dat snelle steun voor kinderen die huiselijk geweld meemaken cruciaal is. Veel kinderen krijgen posttraumatische stressklachten. School is voor deze kinderen een extra belangrijke, veilige plek. Als ze daar steun ervaren, kan dat hun veerkracht versterken en de schade van geweld helpen beperken."

 

Geweld hoort nergens thuis
Handle with Care maakt deel uit van het actieprogramma 'Geweld hoort nergens thuis' van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Man kijkt mee tijdens pinnen en steelt daarna pinpas

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 16:57

GELDERLAND - Zaterdag 28 november heeft de politie na lang onderzoek een man van 44 zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een hotel in Almere. Alleen al in Gelderland wordt hij verdacht van zeker elf zaken van pinpasfraude.

 

De man wordt ervan verdacht over de schouders van mensen mee te kijken tijdens het pinnen. De personen werden afgeleid en daarna was hun pinpas verdwenen. Soms werd direct daarna naast hen al een bedrag van hun rekening gepind. Ook werden aankopen gedaan. In deze zaken gaat het om zeker enkele duizenden euro's die zijn gepind.

 

Mogelijk meer zaken dan nu bekend
De tot nu toe bekende zaken speelden in het Noordoostelijke deel van Gelderland in een periode van meer dan een jaar. Er wordt echter vermoed dat de verdachte ook betrokken is bij zaken buiten de Eenheid Oost-Nederland. De verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit nog vast.

Carbidschieten en vreugdevuren in de gemeente Barneveld verboden

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 17:53

BARNEVELD - Het coronavirus heeft gezorgd voor hoge druk op de ziekenhuizen. Er is weinig ruimte voor extra patiënten. Het kabinet kwam daarom een vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling. De gemeente Barneveld sluit hierbij aan met een besluit voor carbid en vreugdevuren. De gemeente zal dit jaar geen ontheffingen verlenen voor schieten met carbid. Ook zullen we het zonder vreugdevuren moeten doen.

 

Burgemeester Asje van Dijk zegt hierover: "Ook Oud en Nieuw wordt dit jaar anders dan anders. We realiseren ons dat de maatregelen voor velen teleurstellend zijn. Toch roep ik iedereen op er een feestelijke, maar rustige jaarwisseling van te maken zonder carbid en vuurwerk. Zo zorgen we samen voor minder druk op de zorgverleners, van wie dit jaar al het uiterste is gevraagd."

 

Elke jaarwisseling raken mensen gewond door vuurwerk. Het is dan extra druk op de spoedeisende hulp en bij huisartsenposten in heel Nederland. Zo werden op 31 december 2019 en 1 januari 2020 1.300 mensen behandeld voor vuurwerkletsel. Maar ook hulpverleners zoals politie en boa's moeten tijdens de jaarwisseling vaak optreden bij vuurwerkincidenten. Daar komt bij dat zorgverleners en hulpverleners nu hun handen al vol hebben aan extra werk door corona. Daarom heeft het kabinet voor komende jaarwisseling vuurwerk verboden.

 

Carbid en vreugdevuren
Gemeenten mogen zelf beslissen hoe zij omgaan met het schieten met carbid. In de gemeente Barneveld is het schieten met carbid in principe niet toegestaan. In de plaatselijke verordeningen (APV) staat dat het alleen maar kan als de gemeente een ontheffing verleent. Maar de gemeente Barneveld heeft besloten dit jaar geen ontheffingen te verlenen voor de komende jaarwisseling.

 

Want bij carbidschieten bestaat kans op verwondingen. Dat is zeker zo wanneer meer onervaren personen dit gaan afsteken als alternatief voor vuurwerk. Daarnaast komen bij het carbidschieten vaak grotere groepen samen. Dat is vanwege de kans op verspreiding van het virus niet wenselijk. Om dezelfde reden verleent de gemeente dit jaar ook geen ontheffing voor vreugdevuren. Inwoners die een ontheffing hebben aangevraagd, ontvangen hierover bericht.

 

Klein vuurwerk wel toegestaan
Het verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk geldt voor al het 'oudejaarsvuurwerk'. Klein vuurwerk als sterretjes en knalerwten (categorie F1) is wel toegestaan. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar worden gebruikt. Meer informatie over de landelijke regels rondom vuurwerk is te vinden op Rijksoverheid.nl/vuurwerk

 

Extra activiteiten voor jongeren
De gemeente heeft extra aandacht voor jongeren die het deze decembermaand moeten doen zonder feesten en vuurwerk. De jongerenwerkers zijn rond de feestdagen zichtbaar op straat aanwezig.

 

De komende weken organiseert Be Active & Creative veel extra activiteiten voor kinderen en jongeren.

Man raakt bekneld in lege silo op boerenerf in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 04 december 2020 15:50

BARNEVELD - Op een boerenerf aan de Renswoudsestraatweg in Barneveld is vrijdagmiddag omstreeks 14:15 uur een man ernstig bekneld geraakt in een machine. De man zat met zijn been vast in het apparaat. Nadat de man, na ongeveer een uur, bevrijd was uit de machine is hij onder begeleiding van de trauma-arts van het Mobiel Medisch Team met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

 

De hulpdiensten rukten massaal uit voor het ongeval. Volgens 112 Meldingen Barneveld werden naast 4 brandweerauto's ook de traumahelikopter en twee ambulances ingeschakeld. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. De inspectie SZW doet onderzoek naar dit ongeval.

Overkapping winkelwagentjes Albert Heijn in Woudenberg volledig uitgebrand

Gemaakt: Zondag, 06 december 2020 16:25

WOUDENBERG - Zondagmorgen rond 03.15 uur is brand uitgebroken in de winkelwagen stalling van de Albert Heijn aan de Dorpsstraat in Woudenberg. De complete overkapping inclusief zo'n zestig winkelkarren zijn verloren gegaan.

 

Brandstichting wordt niet uitgesloten, de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Auto in de sloot na botsing met boom op de Langesteeg in Leusden

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 08:10

LEUSDEN - Op de Langesteeg in Leusden is dinsdagmorgen iets na 07:00 uur een ongeval gebeurd. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen vanwege een mogelijke beknelling.

 

Een automobliste raakte in de sloot na een botsing met een boom. De schade is groot, vermoedelijk is ze door de gladheid en de mist op de boom geknald. De vrouw raakte gewond bij de aanrijding en is door ambulance personeel behandeld. De Langesteeg was door het ongeval afgesloten voor verkeer vanaf de Voskuilerdijk.

Voorbijganger treft stomdronken fietser aan op fietspad in Renswoude

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 22:06

RENSWOUDE - Op het fietspad langs de Utrechtseweg N224 in Renswoude heeft een voorbijganger zaterdagavond rond 21:00 uur een dronken fietser aangetroffen.

 

De man lag op het donkere fietspad en werd opgemerkt door een voorbijganger. De man lag in de stromende regen en was mogelijk onderkoeld. Ambulancemedewerkers hebben de man onderzocht maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Omdat de man letterlijk niet meer op zijn benen kon staan is hij door drie agenten meegenomen.

Enorme drukte in de winkels vanwege harde lockdown

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 15:39

REGIO - De verwachte lockdown zorgt voor topdrukte in veel winkelgebieden door het hele land. Maandagmiddag staan er lange rijen voor de winkels. Veel mensen doen nog even snel kerstinkopen.

 

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Ook sportscholen gaan dicht.

 

Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen.

Overvaller Jumbo supermarkt Leusden geeft zichzelf aan

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 17:37

LEUSDEN - De politie heeft een 16-jarige jongen aangehouden voor de gewelddadige overval op een supermarkt in Leusden, afgelopen september. Daarbij werd een kassamedewerkster bedreigd met een steekwapen. De jongen heeft zich zelf gemeld op het politiebureau.

 

Maandagavond 21 september rond 19:45 uur komt een overvaller de winkel aan de Biezenkamp binnen. Na het bedreigen van de medewerkster gaat hij er met een buit vandoor. De politie deed uitgebreid onderzoek maar kon de zaak nog niet oplossen.

 

DNA-sporen
De 16-jarige jongen besloot zich aan te geven, omdat het hem te heet onder de voeten werd. Hij werd eerder deze maand veroordeeld voor een straatroof en toen is er DNA bij hem afgenomen. Omdat hij wist dat hij sporen had achtergelaten bij de overval in Leusden meldde hij zich bij de politie. De verdachte is verhoord en zit nu vast.