Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:37:07 Woudenberg 7241 Prio Middel Eenheid | TAS 7241 Harderwijk

TAS 7241 Harderwijk

Ambulance 09-123

Ambulance 09-123

dinsdag 19 januari 2021

Archief

Man op leeftijd raakt te water in Leusden

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 19:08

LEUSDEN - Vrijdagavond 24 juli rond 18.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan De Kassen in Leusden. Een man op leeftijd liet zijn hond uit langs de sloot, door het hoge gras en steile kant viel de man in de sloot en kon er niet meer zelf uitkomen. Een andere man die aan het werk was bij een naastgelegen pand hoorde de man om hulp roepen, waarna hij 112 belde.

 

De brandweer heeft het slachtoffer uit het water gered. Hij werd vervolgens gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar raakte niet gewond. De man heeft er alleen een nat pak aan over gehouden.

Plaatsnaamborden aangepast, Scherpenzeel lijkt de grote winnaar in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 01:13

BARNEVELD - Alle plaatsnaamborden van de Barneveldse dorpen zijn aangepast. Het lijkt sterk op een ludiek statement van de Scherpenzeelse aktiegroep, maar bevestigd is dat niet.

 

De aanpassingen hebben wel wat tijd gevergd, zo zijn alle plaatsnaamborden van alle dorpen voorzien van een sticker met "gem Scherpenzeel" op één dorp na. Het is nog niet duidelijk of Scherpenzeel het dorp De Glind niet wil, of dat deze per ongeluk vergeten zijn. Wellicht komt hier later meer duidelijkheid over.

 

Gemeente Scherpenzeel is niet gelukkig met de herindeling door de provincie, zij willen graag een zelfstandige gemeente blijven en de provincie Gelderland ziet Scherpenzeel graag opgaan in de gemeente Barneveld.

No More Ransom: Al 4 miljoen slachtoffers van ransomware gingen de strijd tegen hackers aan

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 17:35

NEDERLAND - Terwijl de wereld in de greep is van het coronavirus, waren er stilletjes nog een aantal andere virussen rond. Hoewel deze virussen al jaren bestaan, is het aantal gevallen de afgelopen maanden schrikbarend toegenomen en heeft het de cruciale activiteiten van bijvoorbeeld ziekenhuizen en overheidsinstellingen stopgezet. We hebben het hier over ransomware. Maar er is ook goed nieuws: de gratis portal 'No More Ransom' (geen losgeld meer) helpt slachtoffers terug te vechten zonder de hackers te betalen.

 

No More Ransom is het eerste publiek-particuliere samenwerkingsverband in zijn soort en bestaat deze maand vier jaar. Het helpt slachtoffers van ransomware hun versleutelde data te herstellen, zonder dat ze cybercriminelen losgeld moeten betalen. De dienst is te benaderen via nomoreransom.org. Gebruikers doorlopen een aantal stappen die worden aangegeven door de Crypto Sheriff, die vervolgens bepaalt welk type ransomware het apparaat gegijzeld heeft. Als er een oplossing voorhanden is, wordt er een link verstrekt om de decoderingstool gratis te downloaden.  

 

Vier jaar 'No More Ransom'

Het bestrijden van cybercriminaliteit en in het bijzonder ransomware is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van politie, justitie, Europol en ICT-bedrijven. In totaal leveren 163 partners  hun bijdrage aan de No More Ransom portal. De No More Ransom portal heeft sinds z’n lancering 4,2 miljoen bezoekers uit 188 landen geregistreerd en heeft ervoor gezorgd dat zo’n $632 miljoen aan geëist losgeld niet in de zakken van criminelen terecht is gekomen. De in 36 talen beschikbare portal, heeft het afgelopen jaar 28 nieuwe tools toegevoegd en kan nu 140 verschillende ransomware-besmettingen decoderen. 

Voorkomen blijft beter dan genezen

Steeds vaker zijn bedrijven en instellingen het slachtoffer, in tegenstelling tot het verleden waarin vooral random thuiscomputers het doelwit waren.
No More Ransom kan al heel wat mensen en bedrijven die met een ransomware-aanval te maken hebben helpen, maar er zijn vele soorten ransomware waarvoor nog geen oplossing is gevonden. Gelukkig zijn er een paar preventieve maatregelen die mensen zelf kunnen treffen om tegen ransomware te beschermen:

 

  • Bewaar altijd een kopie van belangrijke bestanden op een andere plek: in de cloud, offline op een andere schijf, op een USB-stick of op een andere computer
  • Gebruik een betrouwbare, actuele virusscanner
  • Download geen programma’s van verdachte bronnen
  • Open geen bijlagen in e-mails van onbekende afzenders, zelfs als ze er belangrijk en geloofwaardig uitzien
  • Betaal geen losgeld als u slachtoffer bent.

Bestelbus in de greppel tijdens uitwijkmanoeuvre in Ederveen

Gemaakt: Donderdag, 30 juli 2020 04:10

EDERVEEN - Woensdagavond 29 juli rond 20.45 uur is een bestelbus tijdens een uitwijkmanoeuvre in de greppel geraakt aan de Munnikeweg in Ederveen.

 

Omdat de N224 wordt vernieuwd is deze tussen De Klomp en Renswoude volledig afgesloten voor verkeer. Er is een omleidingsroute ingesteld welke onder andere over de Munnikeweg in Ederveen loopt. Op deze weg is een bestelbus tijdens het uitwijken voor een ander voertuig in de zachte berm gereden en vervolgens de sloot in gezakt. Om het voertuig weer op de weg te krijgen werden eerst een aantal pogingen door collega's van de bestuurder ondernomen, toen dat niet bleek te lukken is er door de politie een bergingsbedrijf besteld.

 

Omdat de berm erg zacht was hebben de berger en de eigenaar samengewerkt om de bus weer op de weg te krijgen, dit is uiteindelijk gelukt rond 00.20 uur. Tijdens het bergen was ook de omleidingsroute geblokkeerd waardoor de lijnbussen ook niet konden rijden.

A1 bij Voorthuizen urenlang afgesloten na ernstig ongeval

Gemaakt: Zondag, 02 augustus 2020 03:01

VOORTHUIZEN - Bij een ernstig ongeval op de A1 ter hoogte van Voorthuizen zijn zaterdagavond twee gewonden gevallen. Door het ongeval was de snelweg A1 urenlang afgesloten. Het ongeval gebeurde omstreeks 23:30 uur op de rijbaan vanuit Apeldoorn richting Amersfoort.

 

Door voorlopig nog onbekende oorzaak botste een pickup truck met aanhanger achterop een personenauto met daarin meerdere personen. De klap was dusdanig hard dat de personenauto meer dan 150 meter verderop in de middengeleider belandde en daarna op de vluchtstrook tot stilstand kwam. De personenauto vloog direct daarna in brand.

 

Hulpdiensten waaronder de brandweer en zeker 3 ambulances zijn groot uitgerukt na de melding. Voorbijgangers wisten de brandende auto echter al te blussen voor de aankomst van de hulpdiensten.

 

In de personenauto zaten meerdere personen waaronder een vrouw, welke met ernstig letsel naar het UMC in Utrecht werd vervoerd, en een kind welke lichtgewond raakte. Een peuter in een maxicosi op de achterbank raakte niet gewond.

 

Om een duidelijk beeld naar de oorzaak van het verkeersongeval te krijgen doet de forensische opsporing van de politie sporenonderzoek. Dit gaat vermoedelijk nog enkele uren duren. De snelweg A1 richting Amersfoort is vanwege het ongeval volledig afgesloten. Politie en Rijkswaterstaat hebben het verkeer wat vast stond in de file teruggeleid naar de afrit bij Stroe. Op de rijbaan richting Apeldoorn moest een rijstrook worden afgesloten vanwege brokstukken op de linker rijstrook.

RIVM waarschuwt voor nepbrief over vaccinatie van schoolkinderen

Gemaakt: Woensdag, 05 augustus 2020 15:58

NEDERLAND - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor een valse brief die momenteel rondgaat. Kinderen zouden op school verplicht gevaccineerd worden tegen het coronavirus en ouders zijn niet welkom, staat in de brief. Ook worden er buitengewoon ongepaste seksuele toespelingen gemaakt. Uiteraard is de brief niet van het RIVM afkomstig.

 

Vaccinatie is een medische handeling waarvoor toestemming van de ouder (en het kind zelf bij 12+) noodzakelijk is.

 

Nepnieuws

Er is het sterke vermoeden dat de afzender van deze brief in ieder geval geen vertrouwen heeft in het RIVM, de World Health Organisation en de media en waarschijnlijk andere standaarden hanteert wat betreft nieuwsgaring en -selectie. Van oplichting is geen sprake, van misleiding en het verspreiden van schadelijk en mogelijk zelfs gevaarlijk nepnieuws wel.

Veel schade na zolderbrand in woonboerderij Overberg

Gemaakt: Vrijdag, 07 augustus 2020 15:52

OVERBERG - Een zolderbrand heeft vrijdagmorgen rond 11:45 uur grote schade aangericht in een woonboerderij in Overberg. Korpsen van Amerongen, Renswoude en Veenendaal rukte uit naar de brand.

 

Bij de brand kwam veel rook vrij. De schade in de woning aan de Schoolweg is aanzienlijk door de rook. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Politie zoekt twee scooterrijders na ernstig ongeval met wielrenster in Renswoude

Gemaakt: Zaterdag, 08 augustus 2020 20:35

RENSWOUDE - In de avond van zaterdag 8 augustus raakte een wielrenster zwaar gewond bij een ongeluk aan de Utrechtseweg. Er zijn aanwijzingen dat er andere mensen betrokken waren bij de val van de fietsster, die mogelijk opzettelijk hebben gehandeld. De politie is dringend op zoek naar mensen die meer weten over de gebeurtenissen die tot het ongeluk hebben geleid.

 

Op de warme zaterdagavond fietsten een vrouw met een man over de Utrechtseweg in Renswoude. Rond 19.45 uur ontstond er een ongeluk waarbij de 41-jarige vrouw viel en gewond raakte. Zij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en verkeert nog steeds in levensgevaar.

 

Na het ongeluk zijn er meerdere getuigen geweest die bij het slachtoffer in de buurt zijn gebleven. Er zijn ook getuigen die rondom het ongeluk in de buurt waren, maar die de politie nog niet heeft kunnen spreken. Mogelijk zijn zij betrokken geweest bij het veroorzaken van de val, of hebben zij gezien wat er aan vooraf is gegaan. Het gaat onder andere om vier mensen die op twee scooters reden. Iedereen die meer informatie heeft over de gebeurtenissen van zaterdagavond wordt met klem verzocht zich te melden bij de politie.

 

Heeft u meer informatie?
Bent u getuige geweest van het ongeluk, of weet u wie hierbij betrokken is geweest? Neem dan contact op via 0900-8844. U kunt uw melding ook anoniem doen via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl

De eerste hittegolf van het jaar is een feit

Gemaakt: Zondag, 09 augustus 2020 15:56

REGIO - De eerste hittegolf van het jaar is een feit. In De Bilt werd even na 10.00 uur een temperatuur van 25 graden bereikt, waarmee het voor de vijfde dag op rij een zomerse dag is. De afgelopen drie dagen was het bovendien meer dan 30 graden en daarmee is nu officieel sprake van een hittegolf.

 

Recreatieplas Zeumeren bij Voorthuizen is weer te druk, net als zaterdag. Daarom kunnen nieuwe bezoekers er niet meer terecht. Dezelfde maatregel geldt voor plas Hilgelo bij Meddo.

 

Rond 13:00 was er een incident aan de Groningerstraat in Amersfoort. Hoewel de politie melding maakte van een aanrijding gaat het vermoedelijk om een onwelwording. Met paraplus werd het slachtoffer en hulpverlening tegen de hitte beschermd.

 

De planten op de hoek van de Zevenhuizerstraat/ Dominee Posthumus Meijjesweg in Hoogland worden met paraplus beschermd.

 

Code oranje
Vanwege "extreme hitte" heeft het KNMI voor Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland code oranje afgegeven. In het zuiden worden maxima tot 36 graden verwacht.

Flinke brand in slaapkamer van hoekwoning aan de Herikhof in Leusden

Gemaakt: Dinsdag, 11 augustus 2020 15:18

LEUSDEN - Aan de Herikhof in Leusden heeft dinsdagmorgen rond 11:30 uur een flinke woningbrand gewoed. Op de boven verdieping van het hoekhuis woedde de brand in een slaapkamer.

 

Matrassen in de slaapkamer hadden vlam gevat. Bij de brand kwam veel rook vrij. De bewoonster raakte niet gewond. De brandweer heeft de woning geventileerd nadat het vuur geblust was.

 

De bewoners kunnen voorlopig niet meer terug hun woning in. Deze is door de brand onbewoonbaar.

Brandweer in de regio hele dag druk met stormschade

Gemaakt: Woensdag, 12 augustus 2020 16:41

REGIO - Flinke buien en windvlagen zorgden dinsdagavond niet alleen voor verkoeling, maar ook voor stormschade. Op verschillende plekken zijn bomen omgewaaid, woningen beschadigd geraakt en is wateroverlast ontstaan.

 

Op sommige plekken sloeg het noodweer wel erg hard toe. ProRail meldt dat aan het spoor bij Barneveld spoedreparaties moeten worden uitgevoerd omdat technische onderdelen door de bliksem waren vernield. Aan de Blankespoorsedijk in Lunteren vielen op een stuk van enkele honderden meters 22 bomen om.

 

Vandaag is de brandweer de hele dag druk geweest met omgewaaide bomen zoals bijvoorbeeld aan de Luntersekade in Ederveen, de Meulunterseweg in Lunteren en de Wesselseweg in Barneveld.

Jongen (17) uit Woudenberg verdacht van aanrijden wielrenster in Renswoude

Gemaakt: Woensdag, 12 augustus 2020 17:46

RENSWOUDE - In de avond van zaterdag 8 augustus raakte een wielrenster zwaar gewond bij een ongeluk aan de Utrechtseweg. Vermoedelijk is de vrouw aangetikt waardoor zij ten val kwam. Hiervoor is zondag een 17-jarige jongen uit Woudenberg aangehouden. Ook de blauwe scooter waarnaar werd gezocht, is in het bezit van de politie.


Op de warme zaterdagavond fietste de vrouw met een man over de Utrechtseweg in Renswoude. Rond 19.45 uur werden zij ingehaald door een blauwe scooter met twee jongens. Vermoedelijk heeft de jongen die achterop zat – de 17-jarige uit Woudenberg - hierbij de fiets van de 41-jarige vrouw uit Veenendaal aangeraakt. Dit heeft een val veroorzaakt waarbij het slachtoffer zwaar gewond is geraakt. Zij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en verkeert nog steeds in levensgevaar.

 

Getuigen
Het politieonderzoek gaat nog door. Er zijn getuigen die rondom het ongeluk in de buurt waren en het ongeluk vermoedelijk hebben gezien. De politie komt graag met hen in contact.

Neem contact op via 0900-8844. U kunt uw melding ook anoniem doen via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

 

Zie ook:

Loshangende takken zorgen voor gevaarlijke situatie op de Scherpenzeelseweg

Gemaakt: Vrijdag, 14 augustus 2020 14:11

BARNEVELD - Ook vrijdagmiddag 14 Augustus is de brandweer nog druk met het zagen van takken uit bomen na het noodweer van dinsdag. 

 

Op de Scherpenzeelseweg boven het fietspad hingen de takken los in de boom. Een fietser ontdekte de loshangende takken en alarmeerde de brandweer. De kans is groot dat de takken uit de boom kunnen vallen, daarom heeft de brandweer ze afgezaagd. 

 

Omdat de hoogwerker op de weg moest staan hebben handhavers van de gemeente Barneveld het verkeer geregeld. 

Scootmobieler in Achterveld raakt van de weg en belandt in droge sloot

Gemaakt: Zaterdag, 15 augustus 2020 16:03

ACHTERVELD - Op de Hessenweg in Achterveld is zaterdagmiddag 15 augustus een bestuurder van een scootmobiel met zijn voertuig van de weg geraakt en in een droge sloot beland.

 

De bestuurder kon op eigen kracht de sloot niet verlaten waarop ook de brandweer werd opgeroepen. Brandweerlieden hebben het slachtoffer uit de sloot geholpen waarna het slachtoffer in een ambulance is gecontroleerd en naar het ziekenhuis vervoerd.

Opnieuw overlast in de regio door zware buien en wind

Gemaakt: Zondag, 16 augustus 2020 20:55

REGIO - De voorlopig laatste warme dag in de hittegolf die over Nederland ging, eindigt vandaag met flinke onweer op meerdere plekken in het land. Het KNMI riep voor het hele land aanvankelijk code geel uit. Vanuit diverse plaatsen in de regio wordt overlast gemeld door hevige regenval.

 

Zowel in Leusden als in Nijkerk gingen bomen omver door de harde wind. In Nijkerk belandde de bomen op drie geparkeerde auto's.

Eerste eikels vallen van de boom en die kunnen giftig zijn voor honden

Gemaakt: Dinsdag, 18 augustus 2020 16:19

NEDERLAND - De eerste eikels zijn van de eikenboom gevallen op veel plekken in Nederland. Hondenbaasjes zullen daarom de komende tijd extra alert moeten zijn. Jonge eikels en eikenblad zijn namelijk giftig voor veel dieren.

 

Eikels en groen eikenblad bevatten het giftige tannine en kunnen vergiftigingen veroorzaken voor dieren. Vooral eikels die onrijp zijn bevatten de stof tannine.

 

Ook paarden, schapen en geiten kunnen gezondheidsklachten krijgen van de eikels. Als een hond teveel eikels binnenkrijgt kan dat leiden tot nierfalen.

 

Als je merkt dat je huisdier eikels heeft binnengekregen en daar last van heeft, wordt geadviseerd direct een dierenarts te waarschuwen.

Wielrenner hard ten val op fietspad langs de Scherpenzeelseweg in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 23 augustus 2020 17:31

BARNEVELD - Op het fietspad langs de Scherpenzeelseweg in Barneveld is zondagmorgen een wielrenster hard ten val gekomen. Het slachtoffer is door een ambulance verpleegkundige behandeld en naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer liep onder andere een flinke hoofdwond op. Een andere wielrenner en een beveiliger vonden haar op het fietspad.

 

Omstanders waaronder een zorgmedewerkster verleende hulp tot de ambulance er was. Hoe het slachtoffer ten val kwam is niet bekend. Het ongeval gebeurde op de rotonde met de Renswoudsestraatweg.

RIVM waarschuwt voor valse SMS berichten

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 18:54

NEDERLAND - Pas op! Dit bericht is NIET van het RIVM, het RIVM stuurt geen sms-jes.


Kwaadwillenden proberen je mogelijk bankgegevens te ontfutselen. Telefoontje van de GGD en twijfel je? Hang op en bel je regionale GGD.

Vrachtwagen met te hoge lading botst tegen viaduct op de A30 bij Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 29 augustus 2020 16:03

LUNTEREN - Op de A30 bij Lunteren is vrachtwagen met te hoge lading op een viaduct gebotst. Het omgeval gebeurde rond 12:00 uur op de A30 richting Barneveld bij het viaduct met de Nederwoudseweg.

 

De vrachtwagenchauffeur hoorde een enorme klap, en zag hoe de onderdelen achter de vrachtwagen in het rond vlogen. Rijkswaterstaat wist de snelweg snel vrij te maken van brokstukken. De file richting Barneveld bleef daardoor beperkt.

 

Vanwege het incident is voorlopig wel de afrit Scherpenzeel afgesloten. De politie onderzoekt hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

Broei in berg hooi bij boerderij in Leusden

Gemaakt: Zaterdag, 29 augustus 2020 19:18

LEUSDEN - Bij een boerderij aan de Leusbroekerweg is zaterdagavond 29 augustus broei ontstaan in een berg hooi. De brandweer werd rond half 7 opgeroepen.

 

Met twee shovels wordt het hooi uit de loods gehaald. Daarna gaat de brandweer het vuur blussen. Dit zal nog enige tijd in beslag gaan nemen.

Meerdere gewonden bij kettingbotsing op de A1 ter hoogte van Terschuur

Gemaakt: Dinsdag, 01 september 2020 17:29

TERSCHUUR - Dinsdagmiddag 1 september heeft een aanrijding tussen zeven voertuigen plaatsgevonden op de A1 ter hoogte van Terschuur. Meerdere personen raakte bij het ongeval gewond.

 

Volgens 112 Meldingen Barneveld werden de hulpdiensten, waaronder drie ambulance en de brandweer, om 17:00 uur opgeroepen. De ANWB spreekt van meer dan een uur vertraging op de A1 voor mensen die richting Apeldoorn rijden. Twee rijstroken zijn afgesloten. Over de oorzaak van de aanrijding is nog niets bekend.

Omgeving verzorgingshuis in Scherpenzeel afgesloten na gaslucht

Gemaakt: Woensdag, 02 september 2020 15:57

SCHERPENZEEL - Woensdagmiddag 2 september roken medewerkers van verzorgingshuis "Huis in de Wei" een gaslucht. Hierop werd de brandweer gealarmeerd.

 

Naast de brandweer kwam ook de politie met spoed ter plaatse. Deze sloten de Vijverlaan af voor alle verkeer. De brandweer heeft het gaslek gelokaliseerd en de situatie veiliggesteld. Netbeheerder Stedin heeft het lek voorlopig gedicht en gaat de lekkage repareren. Tijdens het incident was de Vijverlaan volledig afgesloten ter hoogte van het verzorgingshuis.

Veteranen Search Team assisteert bij zoekactie naar vermiste man in Overberg

Gemaakt: Vrijdag, 04 september 2020 22:51

OVERBERG - Vrijdagavond 4 september heeft het Veteranen Search Team de politie geassisteerd bij een uitgebreide zoekactie naar een vermiste man aan de Haarweg in Overberg.

 

Vrijdagmiddag werd er rond 14.00 een Burgernet melding verspreid om uit te kijken naar een vierenvijftig jarige man in Veenendaal. Vanaf dat tijdstip is de politie intensief met meerdere eenheden gaan zoeken. Daar de omgeving overwegend uit bosgebied bestaat is besloten om de hulp in te schakelen van speurhonden van zowel politie als van het Veteranen Search Team, deze werkten nauwkeurig samen en hebben een flink bosperceel aan de Haarweg in Overberg wat tegen Veenendaal aan ligt uitgekamt totdat het te donker werd.

 

De vermiste man is helaas nog niet aangetroffen ondanks de inzet van ongeveer vijfenzeventig personen en diverse speurhonden. Ook werd een drone met warmtebeeldcamera ingezet.

Enorme file na kop-staart aanrijding op A1 bij Terschuur

Gemaakt: Zaterdag, 05 september 2020 16:43

TERSCHUUR - Zaterdagmiddag 5 september heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A1 in Terschuur. Eén persoon is hierbij gewond geraakt.

 

Twee personenauto's kwamen door nog onbekende reden met elkaar in botsing. Beide voertuigen hebben enorm veel schade en zijn afgevoerd door een berger. Als gevolg van het ongeval ontstond er 10 kilometer file vanuit de richting van Amersfoort naar Apeldoorn. In tegenovergestelde richting is ook een enorme file ontstaan.

Belg en Duitser met elkaar in botsing op de A30 bij Lunteren

Gemaakt: Zondag, 06 september 2020 20:40

LUNTEREN - Een auto met Duist kenteken en een auto met Belgisch kenteken zijn zondagavond rond 20:15 uur op de A30 bij Lunteren met elkaar in botsing gekomen. De Duitser botste achterop de Belgische auto.

 

De schade is groot maar niemand is gewond geraakt. Volgens de inzittenden van de Belgische auto reed de bestuurder van de Audi heel erg raar en slingerde.

Personenauto botst achterop vrachtwagen op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Maandag, 07 september 2020 03:55

TERSCHUUR - Op de A1 bij Terschuur heeft zondagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde net voor middernacht op de rijbaan vanuit Amersfoort richting Barneveld. Ter hoogte van parkeerplaats Palmpol reed een SUV hard tegen de achterkant van een vrachtwagen trailer.

 

Omdat er vanuit werd gegaan dat de bestuurder gewond was geraakt werd de brandweer en ambulancedienst opgeroepen. Echter bleek de bestuurder er zonder kleerscheuren vanaf gekomen te zijn.

De auto raakte echter total loss. Vanwege het ongeval was tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar richting Barneveld.

Spullen uit auto gegooid tijdens achtervolging, heli hangt boven snelweg bij Terschuur

Gemaakt: Vrijdag, 11 september 2020 22:52

TERSCHUUR - Op de A1 bij Terschuur zijn vrijdagavond 11 september drie verdachten aangehouden. Vanuit Enschede is een bedreiging geweest met een vuurwapen. Bij Terschuur zijn de verdachten op de parkeerplaats aangehouden.

 

De politie heeft met meerdere eenheden waaronder een helikopter gezocht in de berm. Voor de parkeerplaats zouden spullen uit de auto gegooid zijn. De auto van het drietal is afgesleept. De politie heeft in elk geval meerdere voorwerpen in een zak in beslag genomen.

 

De verdachten zijn een man van 55 en 22 jaar zonder vaste woon,- of verblijfplaats en een man van 25 uit Utrecht.

Brand in kantine van voetbalclub in Scherpenzeel

Gemaakt: Zaterdag, 12 september 2020 15:42

SCHERPENZEEL - Zaterdagmorgen 12 september rond 9.10 uur is brand ontstaan in de kantine van V.V. Scherpenzeel aan de Eikenlaan in Scherpenzeel.

 

De brandweer heeft de brand snel weten de doven. Hoe de brand in de kantine van voetbalclub Scherpenzeel is ontstaan is niet duidelijk.

Prinsjesdag 2020: 24 miljoen euro voor de Landelijke Agenda suïcidepreventie

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 18:02

De Rijksoverheid stelt de komende vijf jaar 4,8 miljoen euro per jaar beschikbaar voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Monique Kavelaars, voorzitter van de Raad van Bestuur van 113 Zelfmoordpreventie: "Deze toekenning van financiële middelen voor suïcidepreventie is een geweldige mijlpaal. Elke dag sterven in Nederland gemiddeld vijf mensen door zelfmoord, elke week gemiddeld een minderjarige. Dat getal moeten we met elkaar omlaag brengen. Staatssecretaris Paul Blokhuis zet hiermee in op duurzame suïcidepreventie, die maatschappelijk breed gedragen wordt en waarvan diverse (landelijke en regionale) programma's deel uit zullen maken. 113 Zelfmoordpreventie wil samen met tal van partners binnen en buiten de zorg werken aan minder suïcidepogingen en minder suïcides."

 

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025: een integrale netwerkaanpak
In deze derde landelijke Agenda Suïcidepreventie staat versterking van de netwerkaanpak centraal zodat nog meer mensen, bedrijven en organisaties zich aansluiten. Suïcidepreventie wint aan slagkracht met een integrale netwerkaanpak, waarbij partners de eigen expertise en die van netwerken combineren. Kavelaars: "Als 113 geloven we dat we met een breed gedragen aanpak, in samenwerking met tal van bedrijven en (zorg)organisaties in diverse sectoren zelfmoord beter kunnen voorkomen. Als we gezamenlijk inzetten op meer bewustwording, meer gedeelde kennis, praktische handvatten en programma's in onder andere het onderwijs, de zorg en het sociaal economische domein kunnen we het hoge aantal suïcides terug dringen. Juist nu en de komende jaren waarin mensen als gevolg van de effecten van de coronacrisis extra hard getroffen worden door financiële problemen, sociaal isolement en waarin de al kwetsbare mens geraakt wordt, moeten we krachten bundelen en proactief anticiperen op de gevreesde groei in suïcidaliteit. De Nederlandse overheid laat via VWS met deze keuze zien dat zij streeft naar minder zelfmoord. Ik hoop van harte dat ook andere organisaties en het bedrijfsleven zich hiervoor hard gaan maken. Zelfmoordpreventie, doe je samen." In oktober zal de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025 gedeeld worden met de Tweede Kamer.

 

17 miljoen gatekeepers
Uit onderzoek blijkt dat praten over gedachten aan zelfmoord levens kan redden. In de Landelijke Agenda wordt daarom ingezet op beroepsgerichte campagnes binnen en buiten de zorg en publiekscampagnes om meer bewustwording te realiseren en Nederlanders te stimuleren het gesprek te voeren over dit moeilijke onderwerp. Eén van de middelen daartoe is de gratis online training suïcidepreventie voor elke Nederlander op www.vraagmaar.nl In een uur tijd leren deelnemers te signaleren, het bespreekbaar maken van zelfmoordgedachten en te verwijzen naar hulp.

 

Financiering Landelijke Agenda Suïcidepreventie versus Instellingssubsidie 113 Zelfmoordpreventie
De financiering van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie betreft middelen ten behoeve van preventieprogramma's onder leiding van 113 Zelfmoordpreventie al dan niet in samenwerking met en uitgevoerd door diverse andere (zorg)organisaties. De financiering van 113 Zelfmoordpreventie valt hier niet onder. Kavelaars: "We gaan er vanuit dat toekomstgerichte financiering van 113 als organisatie voor zelfmoordpreventie voldoende stevig blijft, ook in de nasleep van corona."

Schuur naast woonhuis in Renswoude brandt volledig uit

Gemaakt: Donderdag, 17 september 2020 16:10

RENSWOUDE - Donderdagmiddag 17 september rond 13.50 uur is brand ontstaan in een schuur naast een woonhuis aan de Taets van Amerongenweg in Renswoude.

 

Bij de brand in de schuur kwam veel rook vrij. De brandweer wist de brand snel te blussen. Hoe de brand in de schuur is ontstaan is nog niet bekend. Een gasfles is uit de schuur gehaald en gekoeld.