Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:50:23 Aanrijding Letsel N224 - Dorpsstraat,8 Renswoude Prio Eenheid | Politie Utrecht (Persinfo)
maandag 06 juli 2020

Archief

Opnieuw boerenprotest langs de snelweg bij Stroe en Terschuur

Gemaakt: Vrijdag, 31 januari 2020 17:28

TERSCHUUR / STROE - Vrijdagmiddag staan er opnieuw tientallen boeren langs de snelweg bij Stroe en Terschuur. Het boerenprotest is een protestactie van Nederlandse boeren dat al aan de gang is vanaf 1 oktober 2019. De boeren vroegen aandacht voor hun positie in de maatschappij, de "continu wijzigende regelgeving en het algemeen gebrek aan begrip en respect voor het boerenwerk".

 

Protest Den Haag gaat niet door

Boeren gaan 5 februari toch niet opnieuw massaal naar Den Haag voor een protest. Actiegroep Farmers Defence Force, dat eerder nog opriep tot het protest, laat vrijdag in een persbericht weten dat de trekkeractie 5 februari niet doorgaat.

Jongeren met de schrik vrij na ongeval met 45 km auto in De Glind

Gemaakt: Vrijdag, 31 januari 2020 20:27

DE GLIND - Aan de Helweg in De Glind is vrijdagavond rond 19:45 uur een auto in de sloot beland. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen waaronder een duikploeg van de brandweer Amersfoort.

 

Een 45 kilometer auto belandde door nog onbekende reden in de sloot. Twee jongeren kwamen met de schrik vrij bij het eenzijdige ongeluk.

Meisje op fiets aangereden door tractor in Leusden

Gemaakt: Zaterdag, 01 februari 2020 17:02

LEUSDEN - Zaterdagmiddag 1 februari zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de Groene zoom in Leusden. Daar is een meisje gewond geraakt nadat ze met haar fiets was aangereden door een tractor.  Het meisje is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


De politie onderzoekt de exacte oorzaak van het ongeval.

Wagen klem onder spoortunnel in Maarn

Gemaakt: Zaterdag, 01 februari 2020 17:59

MAARN - De spoortunnel aan de Raadhuislaan in Maarn is tijdelijk afgesloten nadat een chauffeur de hoogte van de tunnel verkeerd in heeft geschat. De wagen klapte vol tegen het dak van de tunnel aan.

 

Door de klap raakte de laadbak zwaar beschadigd, de bovenkant van de tunnel scalpeerde als het ware de laadbak. Inmiddels heeft de politie de weg weer vrijgegeven.

Duizenden leerlingen in Nederland doen mee aan de actie "landelijke klompendag"

Gemaakt: Woensdag, 05 februari 2020 15:43

REGIO - Duizenden leerlingen in Nederland doen mee aan de actie "landelijke klompendag" om te laten zien dat de opvolgende generatie agrariërs ook een goede toekomst wil.

 

De meeste scholen waarderen dit en werken er ook aan mee. het gaat om een ludieke actie om hun ouders en kennissen en alle boeren een hart onder de riem te steken in deze moeilijke en spannende tijd.

File op A1 bij Terschuur na aanrijding op uitvoegstrook naar A30

Gemaakt: Vrijdag, 07 februari 2020 16:10

TERSCHUUR - Op de A1 bij Terschuur is vrijdagmiddag omstreeks 15:30 uur een vrouw gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde vlak voor de beruchte aansluiting met de A30.

 

Twee auto's komende vanuit Amersfoort kwamen met elkaar in botsing op de uitvoegstrook richting de A30. De bestuurster van de voorste auto raakte daarbij gewond. De bestuurster is door het ambulancepersoneel uit de auto gehaald en naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Vanwege het ongeval is de rechter rijstrook op de A1 afgesloten. Dit veroorzaakt een behoorlijke file.

Brandweer laat zich niet verrassen door aankomende storm Ciara

Gemaakt: Zaterdag, 08 februari 2020 16:53

NEDERLAND - Net als de andere korpsen in Nederland is de brandweer van Olst goed voorbereid op de aankomende storm van zondag. Op de brandweerkazerne aan de Industrieweg in Olst is het zaterdagochtend al een drukte van belang. "We controleren vooraf de portofoons en of we bijvoorbeeld voldoende kettingzagen hebben en of er genoeg brandstof en smeermiddelen voor dat gereedschap is.". aldus woordvoerder Rudy Bongertman.

 

"We maken deel uit van de Veiligheidsregio IJsselland en mocht het zover komen, dat er vele meldingen met stormschade binnenkomen, dan wordt de "Lokale afhandel procedure bij Stormen" opgestart. Dat houdt in dat alle manschappen opgeroepen worden om naar hun brandweer kazernes te gaan. In de kazerne in Olst is dan een tijdelijke meldkamer bemand door twee personen. Daarmee worden dan de korpsen Olst, Wijhe, Wesepe en Welsum aangestuurd. We hebben hiervoor meerdere hulpverleningsvoertuigen en meer dan 60 man ter beschikking.", aldus Bongertman.

 

Daarnaast benadrukt de woordvoerder dat mensen alleen voor 'acute noodgevallen' de brandweer moeten bellen. "Anders wordt de centrale meldkamer overspoeld door 112-telefoontjes, terwijl we niet voor elke afgebroken tak groots hoeven uit te rukken."

 

 • Woont u in hoogbouw, controleer dan of er losse spullen op het balkon liggen;
 • Tuinmeubilair en losse spullen in de tuin kan je het best opbergen;
 • Zorg dat rolluiken en zonneschermen goed vast zitten en opgerold zijn;
 • Check of dakpannen en dakgoten vast zitten;
 • De schutting is een goede windvanger. Controleer of deze goed vast staat;
 • Parkeer je auto uit de buurt van bomen;
 • Help ook de (oudere) buurman of buurvrouw om zich voor te bereiden op slecht weer!

Hockeyvereniging uit Leusden laat opblaasbare sporthal neer vanwege storm

Gemaakt: Zaterdag, 08 februari 2020 18:56

STOUTENBURG / LEUSDEN - Hockeyvereniging MHC uit Leusden laat vanavond om 22:00 uur de opblaasbare sporthal neer vanwege de storm. De hockeyspelers kunnen uitwijken naar sportcentra in Hoevelaken en Nijkerk van bevriende verenigingen.

 

Pas als de wind weer voldoende is gaan liggen kan de Schammer Dome weer opgezet worden. Dit betekent dat begin komende week een aantal zaalhockeytrainingen geen doorgang kunnen vinden.

Beschonken fietser gewond na val in Renswoude

Gemaakt: Zondag, 09 februari 2020 03:51

RENSWOUDE - Zaterdagavond 8 februari rond 23.55 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Arnhemseweg - N224 in Renswoude.

 

Een dronken fietser is met zijn fiets hard ten val gekomen. Hulpdiensten waaronder een traumahelikopter werden opgeroepen. De fietser is in een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, de traumahelikopter was hierdoor niet meer nodig en is afbesteld.

Tesla crasht in fietsenstalling van station Veenendaal De Klomp

Gemaakt: Maandag, 10 februari 2020 22:51

DE KLOMP - Een Tesla is vanavond op station Veenendaal De Klomp dwars door een fietsenstalling heen gereden. Het incident gebeurde omstreeks 22:30 uur. De auto reed over de parkeerplaats van het station toen het door onbekende oorzaak dwars door het fietsenhok heen reed.

 

Ambulancepersoneel ontfermt zich over de bestuurder. Zowel het fietsenhok als de auto raakte zwaar beschadigd.

 

Elektrische auto's bezorgen hulpdiensten hoofdbrekens

Elektrische auto's bezorgen hulpdiensten zoals bergingsmaatschappijen en de brandweer hoofdbrekens. Er is nog te weinig kennis over hoe te handelen na een ongeluk, terwijl er steeds meer elektrische auto's op de weg komen. De accu is het grootste probleem. De accu kan al beschadigd raken bij een botsing bij 50 kilometer per uur. Maar dat kun je aan de buitenkant niet zien en dan bestaat het gevaar dat hij in brand vliegt. Bovendien is niet altijd snel te zien waar de accu zit.

Gevangenisstraffen geëist tegen Amersfoortse inbrekersbende

Gemaakt: Dinsdag, 11 februari 2020 16:49

REGIO - Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen tot 28 maanden geëist tegen vier leden van een inbrekersbende uit Amersfoort. De vier jonge mannen van tussen de achttien en twintig jaar moesten zich vandaag verantwoorden tegenover de rechtbank in Utrecht. De mannen worden verantwoordelijk gehouden voor elf woningbraken die gepleegd zijn tussen juni 2018 en april 2019 in de gemeenten Ede, Barneveld, Amersfoort, Utrechtse Heuvelrug, Elburg, Nijkerk en Nunspeet. Drie van de vier verdachten zijn ook vervolgd voor drugshandel.

 

De politie kwam de verdachten op het spoor binnen een onderzoek naar woningbraken in en rondom Amersfoort. Aanleiding voor dit onderzoek was de recente sterke stijging van het aantal woningbraken in dit gebied.

 

Onderzoek naar telefoongesprekken en andere vormen van communicatie leidde naar de vier verdachten. Ook bleek dat zij zich niet alleen bezig hielden met inbraken, maar ook met het handelen in harddrugs. Drie van hen zijn hier in deze zaak voor vervolgd. De vierde zal hier voor in april voor de rechter moeten verschijnen.

 

De verdachten werden in april vorig jaar aangehouden, drie van hen zitten nog steeds vast. Na de aanhouding werden de woningen van de verdachten doorzocht. Er werden goederen aangetroffen die in verband gebracht werden met de inbraken. Ook werden verschillende soorten drugs aangetroffen.

 

De inbraken waren in de privésfeer van de slachtoffers en hadden daardoor een grote impact. Er werden veel waardevolle goederen gestolen. Bovendien zijn slachtoffers dierbare herinneringen verloren, zoals sieraden en gegevensdragers met foto's, enkel voor financieel gewin van de verdachten. Een van de slachtoffers was dusdanig aangedaan dat zij moest worden opgenomen in het ziekenhuis en nu niet meer thuis kan wonen.

 

Het feit dat drie van de verdachten wat de inbraken betreft georganiseerd te werk gingen en daarmee in de visie van het Openbaar Ministerie een criminele organisatie vormden, is als strafverzwarend meegewogen bij het bepalen van de eisen. Dit resulteerde behalve de eis tot 28 maanden gevangenisstraf (waarvan 8 voorwaardelijk) tegen de hoofdverdachte, in eisen van 15, 18 en 18 maanden jeugddetentie voor de andere drie (waarvan respectievelijk 5, 6 en 12 voorwaardelijk). Zij pleegden de strafbare feiten deels toen ze nog minderjarig waren. Ook zijn er diverse bijzondere voorwaarden geëist, zoals contactverboden en intensieve begeleiding.

 

De rechtbank doet op 10 maart uitspraak.

Europese dag van alarmnummer 112

Gemaakt: Dinsdag, 11 februari 2020 16:53

EUROPA - Vandaag (11-2) is het de 'Europese dag voor het alarmnummer 112'. In elk land van de Europese Unie kan 112 gebeld worden voor hulp in levensbedreigende situaties. Deze speciale dag is een initiatief van de Europese Commissie om de bekendheid van 112 te vergroten.

 

Alarmnummer 112
In geval van een acute (medische) hulpvraag of noodsituatie, belt u het alarmnummer 112:

 • 112 centralist neemt op en meldt zich met 'de 112 alarmcentrale'
 • U vertelt van wie u hulp moet hebben: politie - brandweer - ambulance
 • U vertelt waar hulp wordt gewenst, in welke plaats en het adres
 • U wordt nu doorverbonden met de alarmcentrale van de desgewenste dienst

 

Probeer zo duidelijk en rustig mogelijk uw verhaal te doen. De centralist kan dan snel een duidelijk beeld krijgen van wat er aan de hand is en welke noodzakelijk gewenste hulp gestuurd moet worden.

 

De 112-meldingen komen binnen bij de gemeenschappelijke meldkamer (GMK). Centralisten van ambulance, brandweer en politie zitten fysiek bijeen en nemen rechtstreeks de meldingen aan die via alarmnummer 112 binnenkomen.

Aanrijding met meerdere voertuigen op uitvoegstrook naar A30 op A1 bij Terschuur

Gemaakt: Dinsdag, 11 februari 2020 17:40

TERSCHUUR - Op de Rijksweg A1 vlakbij de afrit naar de A30 bij Terschuur is dinsdagmiddag omstreeks 16:00 uur een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Een vrouw, raakte bij dit ongeval gewond.

 

Het ongeval gebeurde op de inmiddels beruchte uitvoegstrook naar de A30 vanuit Amersfoort richting Apeldoorn. Een busje van een klusbedrijf botste achter op zeker twee voertuigen. Alle betrokken voertuigen raakte daarbij zwaar beschadigd.

 

De ambulancedienst ontfermt zich over te betrokkenen. Een vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege het ongeval werden 2 rijstroken afgesloten wat een file van zo'n twee uur veroorzaakte.

Bombrief bij bedrijf in Leusden onschadelijk gemaakt door EOD

Gemaakt: Donderdag, 13 februari 2020 16:26

LEUSDEN - Donderdagmorgen 13 februari heeft de politie onderzoek gedaan naar een verdachte brief bij Unisys Payment aan de Storkstraat in Leusden.

 

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie heeft de brief onschadelijk gemaakt en bevestigt dat het om een bombrief gaat. Er wordt gekeken of er een verband bestaat tussen eerdere bombrieven in Amsterdam en Kerkrade. Volgens de politie zag de brief er wel hetzelfde uit als die van gisteren.

 

Afgelopen dagen zijn er bij meerdere bedrijven in Nederland verdachtenbrieven aangetroffen enkelen van deze brieven zijn ontploft.

 

Zie ook:

Brommobiel vliegt in brand bij tankstation in Terschuur

Gemaakt: Zaterdag, 15 februari 2020 08:13

TERSCHUUR - Een jongeman wist zaterdagmorgen rond half 8 grote ellende te voorkomen door zijn brandende brommobiel te blussen bij tankstation TinQ aan de Hoevelakenseweg in Terschuur. De brommobiel vatte rond half acht vlam.

 

De jongeman had net getankt en zag rook onder de motorkap komen. Hij stopte de brommobiel en pakte een poederblusser van het tankstation en wist het vuur te blussen. De brandweer van Zwartebroek heeft een nacontrole gedaan en het vuur definitief geblust. De auto is total loss.

Aanhanger boort zich in auto bij aanrijding op A1 afrit A30

Gemaakt: Zaterdag, 15 februari 2020 16:19

TERSCHUUR - Zaterdag 15 februari rond 11.25 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A1 bij Terschuur. Op de afrit naar de A30 is een auto op een auto met aanhanger gebotst, de aanhanger werd hierbij het trekkende voertuig in geboord.

 

Een inzittende, een baby is gecontroleerd in de ambulance maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Er ontstond een flinke file van Amersfoort richting Apeldoorn.

Vragen en antwoorden over onderzoek bombrieven

Gemaakt: Zaterdag, 15 februari 2020 16:34

NEDERLAND - Naar aanleiding van de afpersingsbrieven met snelontvlambare inhoud is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. In het rechercheonderzoek, dat wordt geleid door de eenheid Amsterdam, is door het Openbaar Ministerie een beloning van 15 duizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot oplossing van de zaak. Voor meer informatie en uitleg over het rechercheonderzoek heeft de politie onderstaande Q & A opgesteld. Heeft u tips voor de recherche? Kijk dan onderaan deze pagina voor contactgegevens.


Wat speelt er?
Vanaf eind 2019 zijn tien bedrijven uit het hele land op verschillende momenten doelwit geworden van afpersingsbrieven en/of hebben brieven met een ontbrandende inhoud ontvangen. Enkele van deze brieven zijn tot ontbranding gekomen. Daarbij is gelukkig niemand gewond geraakt, maar de betrokkenen zijn logischerwijs erg geschrokken.

 

Wat staat er in de afpersingsbrieven?
In de afpersingsbrieven wordt van de geadresseerde bitcoins geëist. Wanneer daar niet aan wordt voldaan, wordt gedreigd met nare gevolgen.

 

Hoe gevaarlijk zijn de brieven met ontbrandende inhoud?
Gelukkig is er tot dusverre niemand daadwerkelijk gewond geraakt door de brieven. De politie heeft onderzoek gedaan naar de inhoud van de enveloppen en stelt dat het mogelijk was geweest dat de opener van de envelop serieuze brandwonden zou hebben opgelopen.

 

Loop ik gevaar?
De afpersingsbrieven zijn vooralsnog enkel gericht aan tien bedrijven. De politie heeft nauw contact met de afgeperste bedrijven en heeft hen een duidelijk handelingsperspectief gegeven. Ook met postbezorgende bedrijven is nauw contact en een handelingsperspectief gegeven.

 

Hoe herken ik een enveloppe van de afperser?
De afpersingsbrieven en brieven met ontbrandende inhoud zijn vooralsnog verstuurd in witte enveloppen. De enveloppen zijn gefrankeerd met twee postzegels. Het adreslabel is geprint en de enveloppen worden uit naam van het CIB of een afzender met een fictieve naam verstuurd. In de enveloppe is een duidelijke verdikking voelbaar. Zie ook onderstaande foto's. Heeft u twijfels over een enveloppe die u heeft ontvangen? Controleer dan de afzender, neem indien mogelijk contact op met de afzender of er een brief is verstuurd. Indien u de situatie niet vertrouwt, kunt u te allen tijde contact zoeken met de politie.

 

Wat moet ik doen als ik denk dat ik een verdachte brief heb ontvangen?
Blijf bij twijfel van de enveloppe af en creëer afstand. Maak een inschatting of de enveloppe voldoet aan de bovenstaande kenmerken. Kijk naar de afzender en probeer te achterhalen of de afzender een bestaand bedrijf is en probeer contact te zoeken met de afzender of er daadwerkelijk iets naar u is verzonden. Is dat niet het geval en vertoont het poststuk verdachte kenmerken? Alarmeer dan de politie.

 

Hoe staat het rechercheonderzoek ervoor?
De politie heeft vanaf het eerste afpersingssignaal de zaak zeer serieus opgepakt. Het onderzoek staat onder leiding van de recherche van de eenheid Amsterdam. Daar werkt een Team Grootschalige Opsporing aan de zaak. Zij worden ondersteund door experts van de Forensische Opsporing en politiepsychologen, maar ook door externe experts op het gebied van taal, papier en cryptomunten.

 

Hoe ziet het rechercheonderzoek eruit?
In een afpersingsonderzoek zoals momenteel gaande is, wordt uiteraard alles uit de kast gehaald om de afperser zo snel mogelijk op te sporen en aan te houden. Daarbij wordt uiteraard sporenonderzoek gedaan op vingerafdrukken en aanwezigheid van dna-materiaal. Alle delen van de enveloppen en inhoud worden daarbij minutieus onderzocht met ondersteuning van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daarnaast wordt de expertise ingeschakeld van de meest uiteenlopende (externe) specialisten die meer duiding kunnen geven over de achtergrond van de afperser.

 

Is er een beloning uitgeloofd?
Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 15 duizend euro voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de verdachte(n).

 

Weet de politie al wie achter de afpersing zit?
Nee, het onderzoek is in volle gang, waarbij alle registers worden opengetrokken. Er hebben nog geen aanhoudingen plaatsgevonden.

 

Ik heb een tip voor het onderzoeksteam
De recherche komt graag in contact met mensen die meer informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. U kunt daarvoor contact opnemen met 0900-8844, met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of Team Criminele Inlichtingen 079-3458 999.

Korpsen uit de regio strijden om eerste plaats tijdens kringwedstrijd in Harskamp [video]

Gemaakt: Zaterdag, 15 februari 2020 17:54

HARSKAMP - Voor de 77e keer zijn er zaterdag kringwedstrijden gehouden van het ''kring Barneveld''. Elk jaar organiseert een korps de wedstrijden en dit jaar was het de beurt aan Harskamp.

 

Aan de Westenengerdijk bij Loonbedrijf RAP was brand ontstaan in een loods. Een van de werknemers was bezig met het reinigen van een sproeimachine en kreeg een hartstilstand. Veel korpsen dachten dat er met gevaarlijke stoffen werd gewerkt maar uiteindelijk kwam de eigenaar melden dat er water in de tank zat. In de overkapping van de schuur was brand ontstaan met een doorslag naar een naastgelen schuurtje via een hooizolder. Daar in dat schuurtje was een andere werknemer aan het werk en raakte bekneld onder een tractorwiel. Beiden moesten zo snel en veilig mogelijk gered worden waarna ook de brand kon geblust worden.

 

De korpsen die meededen aan de vaardigheidstoets kwamen uit Barneveld, Hoevelaken, Kootwijkerbroek, Nijkerk, Scherpenzeel, Voorthuizen, Wageningen en Zwartebroek.

 

Uitslag

1. Barneveld

2. Voorthuizen

3. Hoevelaken

4. Nijkerk

5. Scherpenzeel

6. Kootwijkerbroek

7. Wageningen

8. Zwartebroek

Stormschade in de regio lijkt mee te vallen [live fotoblog]

Gemaakt: Zondag, 16 februari 2020 17:06

REGIO - De schade van storm Dennis die over Nederland raasde, lijkt mee te vallen. Precieze aantallen van het aantal meldingen heeft de brandweer niet, maar voor zover bekend zijn er geen ernstige ongelukken gebeurd. Het KNMI gaf code geel af tot drie uur vanmiddag. Ondanks dat Dennis waarschijnlijk minder krachtig is dan zijn 'zusje' Ciara waarschuwt het KNMI wel voor harde windstoten.

 

Bomen en dakplaten

De meeste meldingen die binnenkomen bij de brandweer zijn boomgerelateerd, alhoewel de brandweer ook af moest op delen die loskwamen van een steiger en dakplaten die los dreigden te komen van een nieuwbouwwoning.

 

Zie ook:

Bliksem slaat in schoorsteen van woning in Leusden

Gemaakt: Maandag, 17 februari 2020 16:36

LEUSDEN - Maandagmiddag 17 februari is de brandweer gestuurd naar de Kwartelhoeve in Leusden. Daar is de schoorsteen van een woning kapot geslagen na een harde klap van onweer.
Brokstukken van de schoorsteen belandde op straat en ook zat het blok tijdelijk zonder stroom.


De brandweer is met de hoogwerker ter plaatsen gekomen om de losliggende brokstukken te verwijderen. De gemeente is opgeroepen om de schade aan de woningen te inspecteren.

Gewonde bij brand in garage aan de Glashorst in Scherpenzeel

Gemaakt: Maandag, 17 februari 2020 22:09

SCHERPENZEEL - Maandagavond 17 februari rond 21.40 uur is brand ontstaan bij een woning aan de Glashorst in Scherpenzeel.

 

Wat er heeft gebrand is nog niet bekend. Een persoon heeft bij de brand brandwonden opgelopen. Hulpdiensten waaronder de brandweer en een traumahelikopter werden opgeroepen. Het slachtoffer is in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De traumahelikopter bleek niet nodig en is afgemeld.

Afpersingsbrieven vanavond in uitzending Opsporing Verzocht

Gemaakt: Dinsdag, 18 februari 2020 18:00

NEDERLAND - Als een medewerker van een bedrijf aan de Bolstoen in Amsterdam op woensdagochtend 12 februari een postpakket opent, ontploft het pakket. In de begeleidende afpersingsbrief wordt betaling van bitcoins geëist. De politie vraagt in Opsporing Verzocht het publiek om tips in deze en andere zaken.


Bij de ontbranding van de brief raakt niemand gewond. De politie houdt er sterk rekening mee dat deze brief past in de reeks eerder verstuurde bombrieven, die op verschillende locaties in het land zijn aangetroffen. Ook de brief in Kerkrade van eerder die ochtend maakt deel uit van het onderzoek.

 

Uitzending
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 18 februari vanaf 20.35 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag 19 februari om 11.55 uur te zien op NPO 2.

 

Zie ook:

Auto achterstevoren in de vangrail na aanrijding met vrachtwagen op A1 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 19 februari 2020 21:41

TERSCHUUR - Woensdagavond 19 februari rond 20.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A1 bij Terschuur.

De automobilist is in de slip geraakt nadat deze een vrachtwagen aan de achterkant had geraakt en is uiteindelijk achterstevoren tegen de vangrail tot stilstand gekomen. De vrachtwagenchauffeur en de automobilist zijn samen in de vrachtwagen naar de parkeerplaats gereden. Daar werd de verlichting van de vrachtwagen gerepareerd.

Door het ongeval is een rijstrook afgesloten geweest. Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen en de automobilist op de parkeerplaats opgehaald.

Bestelbus frontaal in botsing met tractor op de N224 in Scherpenzeel

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 07:41

SCHERPENZEEL - Op De Dreef (N224) tussen Woudenberg en Scherpenzeel is dinsdagmorgen rond 06:45 uur een ernstig ongeval gebeurd. Een bestelbus is frontaal in botsing gekomen met een tractor. De bestuurder van de tractor is een 17-jarige jongen uit Lunteren. De bestuurder van de bestelauto is een 30-jarige man uit Wekerom.

 

Over een lengte van een paar honderd meter ligt een dieselspoor. Door de klap is het voorwiel van de tractor afgebroken en in het water beland. De bestuurder van de bestelbus raakte gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie zal onderzoek doen naar de toedracht. De weg zal nog een aantal uren dicht blijven.

Zwaargewonde na val van trap in woning Leusden

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 21:03

LEUSDEN - Dinsdagavond zijn de hulpdiensten met spoed gestuurd naar de Van Daatselaarhof in Leusden. Een traumahelikopter werd opgeroepen voor medische ondersteuning.

Volgens omstanders wilde een grootvader samen met zijn kleinzoon de trap op lopen toen zij ten val kwamen. De grootvader is zwaar gewond onder begeleiding van een traumarts naar het ziekenhuis vervoerd. Het kleinkind gaat ook voor controle naar het ziekenhuis. Hoe het met de slachtoffers gaat is nog onbekend.

File op A1 na meerdere ongevallen door hagelbui

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 19:01

VOORTHUIZEN - Op de A1 tussen Kootwijk en Voorthuizen zijn woensdagavond rond 18:15 uur meerdere ongevallen gebeurd. Een auto belandde in de sloot.


Door het ongeval ontstond er een flinke file van Apeldoorn richting Amersfoort. Naast de auto die in de sloot belandde kwamen twee andere auto's op rijstrook 1 achterop elkaar tot stilstand. Ook op de rijbaan richting Apeldoorn knalde een auto in de vangrail. Zover bekend raakte niemand gewond. Automobilisten werden opgeschrikt door een flinke hagelbui kort voor het ongeval.

Maximumsnelheid omlaag, ook voor hulpdiensten

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 19:12

NEDERLAND - Op 16 maart daalt de maximum snelheid op snelwegen overdag naar 100 km/u gaat. Hiermee daalt ook de maximum snelheid voor hulpdiensten. Die ligt met zwaailicht en sirene namelijk op 40 km/u boven de limiet voor het andere verkeer.

 

Nu mogen hulpdiensten nog maximaal 170 km/u rijden. Dit gebeurt niet vaak maar bij een reanimatie telt elke seconde. 

 

Wat is jouw mening? Doe mee aan onze poll op de voorpagina.

Auto te water langs de Hopeseweg in Renswoude

Gemaakt: Vrijdag, 28 februari 2020 07:31

RENSWOUDE - Op de Hopeseweg in Renswoude is vrijdagochtend omstreeks 07:00 uur een ongeval gebeurd. Zeker 1 persoon raakte daarbij gewond.

 

Het ongeval gebeurde in de bocht met de Heuvelsesteeg. De auto raakte van de weg en belandde op zijn kop in de sloot. De brandweer heeft de bestuurder uit het voertuig gehaald.

 

Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onduidelijk.

Zwaailicht gestolen van dak auto Handhaving in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 06:52

BARNEVELD - In de nacht van vrijdag op zaterdag 29 februari is een zwaailicht gestolen vanaf een auto van handhaving Barneveld.

 

Handhaver Vincent schrijft op Instagram: "Je zal je vast heel flink voelen nadat je vannacht de zwaailamp van onze auto gesloopt hebt. Het moet je haast wel een goed gevoel geven dat we ons voertuig nu tijdelijk buiten dienst is, want ja handhavers zijn nu eenmaal vervelend. De zwaailamp krijgt vast ergens een mooi plekje aan de muur als trofee. 


Misschien besef je je niet dat wij als handhavers er ook zijn voor je veiligheid, wij om maar iets te noemen een vechtpartij sussen, mocht je te veel gedronken hebben zorgen dat je veilig thuis komt of als het ernstiger is een ambulance ter plaatse kunnen laten komen. Dat wij als handhavers ook opgeroepen worden als er een reanimatie is omdat er een aed in het voertuig ligt. Dat bij ernstige ongevallen wij de weg afzetten zodat andere hulpdiensten veilig hun werk kunnen doen. Maar ja wat kan het je schelen, je hebt je trofee en er heel stoer voor gezorgd dat we ons werk niet meer naar behoren kunnen uitvoeren omdat het voertuig niet gebruikt kan worden."

Aanrijding met meerdere voertuigen op afrit A1 naar A30 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 17:20

TERSCHUUR - Op de A1 bij Afrit Barneveld naar de A30 is woensdagmiddag omstreeks 15:45 uur een ernstig ongeval gebeurd met meerdere voertuigen. Zeker één persoon raakte daarbij gewond.

 

Het ongeval gebeurde op de beruchte uitvoegstrook naar de A30 bij Terschuur vanaf Amersfoort. Een personenauto, busje en een vrachtwagen waren bij het ongeval betrokken.

 

Hoe het ongeval kon gebeuren is op dit moment nog onduidelijk. Voor de afhandeling van het ongeval zijn twee van de drie rijstroken afgesloten.