Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:28:34 Woudenberg 137400 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-134

Ambulance 09-134

woensdag 12 december 2018

DINSDAG 31|07

Middelbrand in hooiopslag Slappedel Woudenberg

Meerdere dieren zijn geëvacueerd vanwege de flinke rookontwikkeling die de schuur introk

WOUDENBERG - Maandagmiddag heeft een flinke brand gewoed in een kapschuur gevuld met hooi. De brand brak rond 17:30 uit in de schuur achterop het terrein van een boerderij aan de Slappedel. In eerste instantie werd de Woudenbergse brandweer zonder spoed opgeroepen voor een buitenbrand, maar dat werd al snel een melding met spoed. De Woudenbergse brandweer rukte uit met beide tankautospuiten en de bronpomphaakarmbak. Ondanks de vakantieperiode waren alle voertuigen snel ter plaatse.

 

De waterwinning voor de beide tankautospuiten op het terrein werd verzorgd door de bronpomp, daarvoor is afgelegd op open water, rivier de Grift. De brand woedde voornamelijk in het hooi in de schuur. Ook was er jongvee aanwezig, maar dat kon door de boer snel in veiligheid gebracht worden. De naastgelegen grote schuur met vee was niet bij de brand betrokken. Wel zijn ook hier de dieren geëvacueerd vanwege de flinke rookontwikkeling die de schuur introk.

 

Naast de brandweer waren ook diverse loonwerkers en boeren aanwezig met materieel. Onder andere tractoren met water en graafmachines. Om de brand goed te kunnen blussen moest het hooi uit elkaar worden getrokken, een langdurige klus. Vanwege de duur van de inzet werd dan ook verzorging ter plaatse geregeld. De pelotonscommandant logistiek, PC-LOG, kwam ter plaatse om de verzorging en de logistiek te verzorgen. Onder andere kwam een kleine verzorgingsunit van de post Achterveld ter plaatse. Ook de ademluchtcontainer was ter plaatse bij het incident. Later op de avond brak in Breukelen een zeer grote brand uit in een seniorencomplex. De Woudenbergse ademluchtcontainer is daarop vanaf de Slappedel met spoed richting Breukelen gegaan. Een haakarmvoertuig van de post Veenendaal heeft de bronpomphaakarmbak terug naar de Woudenbergse brandweerpost gebracht.

Headlines