Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:50:23 Aanrijding Letsel N224 - Dorpsstraat,8 Renswoude Prio Eenheid | Politie Utrecht (Persinfo)
maandag 06 juli 2020

ZATERDAG 03|08

Ophef na brief van buurtapp Nextdoor

De brief wordt steevast ondertekend door iemand die in de buurt woont, inclusief vermelding van de straatnaam maar zonder huisnummer

NEDERLAND - Op meerdere plaatsen in Nederland zijn de laatste dagen per post uitnodigingen verspreid van de buurtapp Nextdoor. In de brief wordt bewoners opgeroepen zich aan te melden voor de Nextdoor buurtapp. 'In deze buurtapp delen we lokale tips en aanbevelingen voor bijvoorbeeld een klusjesman of oppas, bespreken we de veiligheid in de buurt, plannen we buurtevenementen en nog veel meer', staat te lezen in de brief.

 

De brief wordt steevast ondertekend door iemand die in de buurt woont, inclusief vermelding van de straatnaam maar zonder huisnummer.

 

De politie weet van dit fenomeen. Hoewel de voorwaarden zijn omschreven op de app, voelen sommigen zich kennelijk niet prettig als zij hun eigen naam tegenkomen. Zij kunnen zich dan bij de politie melden maar uiteraard kan men zich ook melden bij Nextdoor.


Deskundigen zullen zich moeten buigen in hoeverre er sprake is van strafbaarstelling. De politie roept in ieder geval iedereen op altijd goed de voorwaarden te lezen behorende bij de app en dan pas akkoord te gaan.

 

De Nextdoor buurtapp is legitiem en wordt in werkelijkheid gebruikt door veel Nederlanders. Toch roepen de deze week verstuurde uitnodigingen ook vragen op. Bij navraag in de straat van waaruit de brief verstuurd zou zijn is namelijk gebleken dat de persoon in kwestie er soms niets van afweet.

Foto's
1/1
Reacties
Annemiek zegt: spacer
Mijn buren hebben hem ook gekregen onder mijn naam. Wist van niks
03-08-19 18:39
Score: 9
Suus zegt: spacer
Mijn buurvrouw ook met mijn naam......
Ik weet nergens van
03-08-19 19:47
Score: 2
José zegt: spacer
Uit naam van mij is ook zo’n brief de straat ingegaan ! Ik werd erop aangesproken door buren ! Via nextdoor werd mij gevraagd wil je je buren uitnodigen om mee te doen met nextdoor en dat heb ik wel bevestigd ! Niet wetende dat er allemaal brieven onder mij naam de bussen ingingen !????????
04-08-19 10:00
Score: 2
Suzanne zegt: spacer
Hier ook deze brief gehad.
Niet met mijn naam verstuurd, maar wel met mijn adres. Vreemd...
04-08-19 11:20
Score: 0
Ben zegt: spacer
Het kan een fout zijn in het systeem van Nextdoor. Mocht jou dit overkomen zijn, meld het aan Nextdoor in Nederland.
Zij kunnen dit misschien oplossen tenzij de app gehacked is, maar dan nog
04-08-19 19:32
Score: -2
Mari zegt: spacer
Er is echt niet zoveel aan de hand met deze app. Behalve dan dat je een makkelijk uitnodigingen kunt versturen voordat je het weet.
Best een handige app. En de hoeveelheid privé gegevens die je er op zet, bepaal je zelf. Wou naakt zich druk om naam en adres in telefoon boek?
05-08-19 00:16
Score: -1
Petra zegt: spacer
Ja mensen bij mij in de buurt kregen ook een brief van mij?? Terwel ik dat niet verstuurd had! Ook niks aangevinkt! En ik kan ook geen contact krijgen met Nextdoor ! Ik vind het niet normaal dat ze brieven verzenden uit jou naam!!
05-08-19 07:27
Score: 2
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines