Redactie — algemeen0 reactie(s) — di 09 februari 2021, 15:43

Strenge vorst: NS rijdt alleen met Sprinters

NEDERLAND – Vanwege de strenge vorst rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Komende nacht rijdt het Nachtnet ook niet.

Ook afgelopen nacht heeft het hard gevroren. Vrieskou en vocht kunnen zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen. Daarom rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Deze stoppen ook op kleine stations zodat ze zoveel mogelijk reizigers naar hun plaats van bestemming kunnen brengen. Waar het kan, worden treinen verlengd.

De situatie op het spoor blijft echter onzeker, de NS adviseert u als dat mogelijk is uw reis uit te stellen. Moet u toch een noodzakelijke reis maken, dan is het verstandig om kort voor vertrek de reisplanner nogmaals te checken voor het meest actuele reisadvies.

NS en ProRail houden nauwlettend de weersverwachting in de gaten. Beide organisaties werken continu door om zoveel mogelijk storingen te verhelpen en te voorkomen. Ook vandaag staan monteurs en hulplocomotieven klaar om storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

Reist u naar het buitenland? Ga eerder op reis en plan extra tijd in voor een eventuele overstap. Raadpleeg de site van andere OV-bedrijven om te zien of er aanpassingen zijn in hun dienstregeling.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons