Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 17:57:07 Oc Utr Mdn: Politie Onderzoek Naar Een Overleden Persoon In Een Pand Aan De... Prio Eenheid | Politie Utrecht (Persinfo)
dinsdag 18 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

MAANDAG 19|04

Persfotograaf in Lunteren met auto en al door shovel de sloot ingegooid

De brandweer heeft de fotograaf en zijn vriendin uit hun auto bevrijd waarna zij zijn gecontroleerd in een ambulance

LUNTEREN - Maandagavond 19 april zijn meerdere persfotografen bedreigd en belaagd, nadat zij afkwamen op een melding van een autobrand aan de Krommehoekseweg in Lunteren. Er zijn twee aanhoudingen verricht. Het onderzoek is in volle gang.


Omstreeks 22.30 uur krijgen agenten een melding van een autobrand, die op de oprit bij een woning aan de Krommehoekseweg in Lunteren geparkeerd stond. Zij gaan ter plaatse om polshoogte te nemen. Persfotografen reageerden ook op deze 112 melding en gingen ter plaatse om foto's te maken vanaf de openbare weg. Eenmaal ter plaatse worden zij door omstanders agressief benaderd, bedreigd en wordt er geslagen met stokken op de weg om hen weg te jagen.

 

De persfotografen nemen al snel afstand om de situatie niet verder uit de hand te laten lopen. Eén van de persfotografen gaat terug naar zijn auto voor zijn eigen veiligheid. Niet veel later wordt de persfotograaf in zijn auto door een shovel in de sloot geduwd. De auto, met daarin twee personen, belandde op zijn kop.

 

Slachtoffers zaten bekneld
De slachtoffers, één van de aanwezige persfotografen en zijn vriendin, zaten kort bekneld in hun auto. De gealarmeerde brandweer, voor de autobrand, was al ter plaatse en kon de slachtoffers snel bevrijden. De twee inzittenden zijn door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

 

Aanhoudingen verricht
De bestuurder van de shovel is gisteravond direct aangehouden. Hij zit momenteel vast en zal vandaag verhoord worden. Een andere omstander bedreigde gisteravond twee andere persfotografen, ook deze verdachte is aangehouden. De twee verdachten worden later vandaag verhoord. Het onderzoek is in volle gang.

 

Persvrijheid
Politie en Openbaar Ministerie geven hoge prioriteit aan de opsporing en vervolging in gevallen van agressie en geweld tegen journalisten. Journalisten moeten zonder gevaar hun werk kunnen uitvoeren. Lik-op- stuk-beleid wordt zo veel mogelijk toegepast en het OM hanteert een hogere strafeis die is vastgelegd in de richtlijnen. Wij nemen dit soort meldingen als politie en Openbaar Ministerie serieus en hebben hierover ook afspraken gemaakt met PersVeilig.

 

Het programma PersVeilig omvat een veiligheidsplan voor redacties met maatregelen die moeten worden getroffen na een bedreiging of agressie. Journalisten kunnen geweld en bedreigingen melden op de website van PersVeilig.

 

Dankzij onze (lokale) adverteerders zijn al onze artikelen gratis te lezen.

Video's
Reacties
Reactie van Jeroen heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -45
Reactie van Pol heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -41
Reactie van h van d weerd heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -39
Reactie van [email protected] heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -41
Henkie zegt: spacer
Die gasten van die shovel aanklacht aan de broek “poging tot moord” totaal geen verstand.
20-04-21 15:32
Score: 46
S de B zegt: spacer
Diegenen die dit gedaan hebben moeten zich rot schamen. Hoop dat de politie dat stel heethoofden flink aanpakt en de rechter ook. Die journalist en zijn vriendin o.a. lichamelijk leed toebrengen. Hoe kom je er op?? Ik zeg letselschade-advocaat!
20-04-21 15:43
Score: 38
klerksen zegt: spacer
Vooropgesteld je gaat niet zo met mensen om door ze aan te rijden.

Iets wat me opvalt is dat het hier gaat om iemand die foto`s maakt i.p.v. een journalistfotograaf. Volgens de NVJ komt namelijk alleen voor een accreditatie in aanmerking als je je hoofdinkomen uit journalistiek haalt. Volgens die definitie is de betrokken persoon geen journalistfotograaf, dan zou namelijk iedereen met een foto toestel journalist zijn.

Men had een conflict welke resulteerde in het aanrijden van de betrokken personen, maar om nu te zeggen dat de persvrijheid in het geding is vind weer het hele andere uiterste. Men had een probleem met de persoon, niet met de pers in zijn algemeenheid.
20-04-21 21:28
Score: 0
Joost zegt: spacer
Dat je het niet eens bent met de media is 1. Maar dit doen is sowieso erg dom. Overigens snap ik ook niet waarom je een 112 journalist aanvalt, deze doen namelijk nooit iets fout, verspreiden ook geen leugens en zijn niet brutaal zoals journalisten van oa PowNed.
20-04-21 22:14
Score: 3
L.D. zegt: spacer
Laten we hopen dat mijnheer de Shovelchauffeur (en de anderen die daar met stokken rondliepen) voor minimaal 10 jaar uit het straatbeeld verdwijnt.
21-04-21 11:56
Score: 1
Bertus zegt: spacer
In Lunteren mot je echt uutkieke zo te zien, kben er bang veur alsk daar heen mot.
22-04-21 08:28
Score: -1
Jaap zegt: spacer
Zou ik ook zeker zijn blijkbaar loopt er van dit soort primitief dom volk rond met het IQ van een garnaal. Maar dat leren ze z’n dom kereltje in het buitengebied wel af. Poging tot doodslag zit je in ieder geval de eerste jaren er lekker warm bij. En die andere stoeren mannetjes mogen dan de eerste dagen je hand vasthouden. Liefst natuurlijk ook de eerste jaren maar ja dat geluk zal er wel niet inzitten. En medelijden dat heb ik niet je krijgt gewoon wat je verdient moet je maar met je poten van een ander afblijven. Dinsdag zal ik voor het feit dat je er lekker warm bijzit de vlag uithangen. Ohh nee dat is natuurlijk voor iets anders maar dan doen we het maar voor beide. Geniet nog maar lekker van je kleine hokje. We zullen aan je denken. Meer dan dat ook niet dat zou teveel eer zijn voor zulk dom volk.
23-04-21 14:51
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines