Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:29:31 Woudenberg 83786 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-129

Ambulance 09-129

vrijdag 30 juli 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

ZATERDAG 19|06

Gewonden, gaslekken en grote ravage na noodweer in Leersum [foto update]

Als gevolg van kabelbreuken blijft de straatverlichting uit, politie is extra alert

LEERSUM - Door het noodweer in Leersum zijn vrijdagavond negen mensen gewond geraakt waarvan er 2 zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De aard van hun verwondingen is onbekend.. Het noodweer dat over het dorp en de wijde omgeving trok, velde tientallen bomen. Daardoor werden kabels kapotgetrokken en ontstonden op zeker zeven plekken gaslekken. Bij de brandweer kwamen tientallen meldingen van stormschade binnen aan huizen en auto's. Het opruimen wordt bemoeilijkt omdat wegen onbegaanbaar zijn.

 

Een oproep aan bewoners van Leersum en omgeving en voor mensen die zaterdag het bos willen bezoeken. Blijf uit de bossen, bomen kunnen nog loshangende takken hebben die kunnen vallen. Het is nog te gevaarlijk. Check sites natuurbeheerders en gemeente voor info.

 

Als gevolg van kabelbreuken blijft de straatverlichting uit. Daarom zal de politie in Leersum met extra eenheden gaan surveilleren.

 

Ook kabels en leidingen onder de grond in Leersum hebben het te verduren gekregen. Inwoners die ergens een gaslucht ruiken, wordt geadviseerd direct contact op te nemen met het storingsnummer hun netbeheerder.

 

Update

Vandaag zal gemeente Heuvelrug in samenwerking met de natuurbeheerders het getroffen gebied opnieuw 'schouwen'. Eventuele gevaarlijke situaties worden onderzocht. Vooralsnog geldt nog steeds de dringende oproep: wees alert en blijf weg uit de bossen ivm acuut gevaar!

 

Heeft u vragen over schade aan uw woning? Vanaf 7.30 uur opent de gemeente Heuvelrug het telefoonnummer: 0628110575. Ook kunt u vanaf dat tijdstip terecht bij opvanglocatie 'De Binder' over allerhande vragen rondom schadeafhandeling.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines