Logo 112Scherpenzeel

Redactie 112 0 reactie(s) ma 19 januari 2015, 10:05

Wietlucht in auto Scherpenzeler leidt naar hennepkwekerij

Laatst bijgewerkt: zondag 14:58 uur

SOEST – Een verkeerscontrole leidde de agenten op vrijdagavond 16 januari naar een volledig ingerichte en werkende hennepkwekerij op de Akkeren in Soest.

 

Rond 21.20 uur controleerden agenten de bestuurder van een auto op de Verlengde Paltzerweg. Naast het feit dat de man, een 46-jarige inwoner van Scherpenzeel, niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs walmde er een enorme wietlucht uit zijn auto. De oorzaak van deze sterke lucht werd echter niet gevonden in de aanwezigheid van planten in zijn auto.

 

Professionele kwekerij

Het vermoeden rees bij de agenten dat de auto kennelijk kortgeleden als transportmiddel voor hennepproducten was gebruikt en een nader onderzoek volgde. Dit leidde naar een woning op de Akkeren die door de verdachte werd gehuurd. Bij het betreden van de woning bleek het vermoeden te kloppen want in twee afzonderlijke ruimten werd een volledig ingerichte en oogstrijpe kwekerij met 447 planten aangetroffen. De professionele kwekerij met maar liefst 33 assimilatielampen werd ontmanteld. De planten, met een geschatte waarde van bijna 50.000 euro, werden vernietigd. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.