Logo 112Scherpenzeel

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 27 februari 2015, 19:34

FrisValley wijst supermarkten op belang naleving ID-controle

Laatst bijgewerkt: zondag 11:39 uur

Fris ValleyGELDERSE VALLEI – FrisValley, het alcoholmatigingsproject van negen gemeenten in Regio FoodValley, richt zich de komende maanden in het bijzonder op supermarkten. Tijdens deze themaperiode controleert FrisValley extra op de verkoop van alcohol aan minderjarige jongeren. Eerder al waren dergelijke themaperiodes gericht op horeca, evenementen en sportverenigingen.

‘NIX zonder ID’

De supermarkt is de plaats waar verreweg de meeste alcohol (zo’n 70 procent) wordt gekocht. Jongeren kunnen daar een grote diversiteit aan aantrekkelijke alcoholische drank (bier, wijn, maar ook zoete mixdrankjes) vinden tegen een relatief lage prijs. Veel supermarkten in Regio FoodValley hebben het afgelopen jaar werk gemaakt van de nieuwe leeftijdsgrens van 18 jaar. Tegelijkertijd laten landelijke en lokale cijfers zien dat we er nog niet zijn; ook in supermarkten worden ID-controles nog (te) vaak vergeten. Door de leeftijdsgrens van 18 jaar in de supermarkt na te leven, dragen de supermarkten in een belangrijke mate bij aan het terugdringen van het alcoholgebruik bij jongeren.

Welke caissière wint een tablet?!
Om supermarktcaissières te herinneren aan het controleren van het identiteitsbewijs bij het verkopen van alcohol, organiseert FrisValley in maart een speciale actie. Alle caissières die werkzaam zijn bij een supermarkt in één van de negen FrisValleygemeenten kunnen via hun leidinggevende een gratis IDkraskaart ontvangen. Op iedere IDkraskaart staat een (afgedekte) geboortedatum die op de website van FrisValley kan worden gecontroleerd. Wanneer een caissière een IDkraskaart met één van de drie winnende geboortedata in bezit heeft, ontvangt hij of zij de hoofdprijs: een prachtige Samsung tablet! Supermarkten kunnen zich eenvoudig (tot en met 15 maart 2015) via een email aan [email protected] opgeven (onder vermelding van naam– en adresgegevens en het aantal caissières); FrisValley zorgt ervoor dat de supermarkt het juiste aantal IDkraskaarten ontvangt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.