Logo 112Scherpenzeel

Redactie 112 0 reactie(s) za 28 februari 2015, 12:31

Politie treft wapens aan bij vechtpartij Ederveen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:59 uur

EDERVEEN – Vrijdagavond 27 februari heeft de politie in Ederveen vijf jongeren aangehouden die diverse wapens in hun auto’s hadden liggen. De wapens zijn in beslag genomen. De jongeren waren vermoedelijk betrokken bij een conflict tussen twee groepen jongeren. Aanleiding en toedracht van dit conflict zijn nog onduidelijk en worden onderzocht door de politie.

 

De politie werd vrijdag rond 21.00 uur gebeld door getuigen over een vechtpartij die gaande was tussen twee groepen jongeren aan de Schras in Ederveen. De politie was snel ter plaatse en trof één van de groepen nog aan. Omdat de toedracht niet meteen duidelijk werd is de groep gesommeerd te vertrekken. De politie bleef in de omgeving omdat de agenten er niet gerust op waren dat de jongeren elkaar met rust zouden laten.

 

Auto’s gecontroleerd

Even later zijn twee auto’s, waar vermoedelijk ook jongeren inzaten die betrokken waren bij het conflict, aan de Hortensiastraat door de politie ter controle staande gehouden. De politie vorderde uitlevering van alle wapens die men mogelijk bij zich zou hebben. Hierop kwamen meerdere wapens uit de auto’s tevoorschijn, waaronder een boksbeugel, pepperspray en een ploertendoder. Omdat niet direct duidelijk werd van wie de wapens waren, zijn alle inzittenden van beide auto’s, in totaal vijf personen, aangehouden op verdenking van illegaal wapenbezit. Het gaat om drie 18-jarige jongens uit Overberg, Ederveen en Ede, een 19-jarige jongeman uit Ede en een 15-jarige jongen uit Ederveen.

 

De jongeren zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

112 Ederveen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Ederveen lees je in onze categorie 112 Nieuws Ederveen. Alle 112 alarmeringen uit Ederveen kan je live volgen via 112 meldingen Ederveen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.