Redactie 112 0 reactie(s) ma 09 maart 2015, 19:31

Buurtveilig Scherpenzeel actief

Laatst bijgewerkt: zondag 14:59 uur

SCHERPENZEEL – In verschillende wijken in Scherpenzeel hoopt Ricardo Jutte de zogehete WhatsApp groepen op te zetten.

 

In elke groep kan iedere buurtbewoner die gebruikt maakt van de mobiele applicatie “whatsapp” aangeven wanneer er iets verdachts plaatsvindt. Door het signalement van de persoon naar iedere deelnemer te ‘appen’ kan er met behulp van de andere buren meer informatie over de verdachte persoon worden gedeeld. Als de persoon als verdacht gezien word, kan een bewoner de politie meteen waarschuwen. Daarnaast kan de politie de verdachte persoon ook nog eens volgen. Zodra er een verdacht persoon ergens in een buurt is zullen de andere deelnemers hiervan ook een bericht krijgen. In Putten loopt dit soort gelijke project al een tijdje met succes!

 

Na een strak overleg hebben Bakker en Jutte besloten samen te gaan werken voor de veiligheid van hun woonplaats, en hun doel de inbraken te verminderen te kunnen bereiken. Net als alle andere groepen zal Buurtveilig Scherpenzeel ook #saar gaan gebruiken, wat staat voor Signaleren van de verdachte situatie, Alarmeren, de politie waarschuwen door 112 te bellen, Appen naar uw buren en geef aan dat de politie wel of niet gewaarschuwd is en Reageren door bijvoorbeel de actie te verstoren door contact te maken met de verdachte.

 

Wilt u deelnemer worden? mail naar [email protected]. Ook is Buurtveilig te vinden op twitter: @buurtveiligsche

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.