Logo 112Scherpenzeel

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 19 februari 2016, 15:42

Valse email van Rabobank Gelderse Vallei in omloop

Laatst bijgewerkt: zondag 15:06 uur

GELDERSE VALLEI – De phishing begint bij een e-mail die sterk lijkt op die van de Rabobank zelf. Bij de afzender (from) staat dat de mail van de Rabobank is. Pas als u een cursor op de naam zet ziet u dat het niet van een officieel domein van de bank komt zoals @rabobank.nl maar van [email protected].

Volgens de mail moet er een nieuwe bankpas worden aangevraagd omdat de oude is verlopen. Wie op de link klikt om deze aan te vragen komt op een goede, levensechte, maar valse website van de Rabobank terecht. De oplichters hopen natuurlijk dat u hier alvast de nummers van uw bankrekening bankpas invoert.

Criminelen kunnen pas geld van uw rekening halen als ze uw pas hebben en uw pincode weten. Doordat de website zo nauwkeurig is nagebouwd staan mensen deze geheime gegevens nietsvermoedend af. Hun pas sturen ze ook op. De weg ligt dan vrij voor de oplichters om hun slag te slaan.

Twijfelt u aan de echtheid van een email? Neem dan altijd eerst contact op met uw bank. Kijk voor meer informatie op www.fraudehelpdesk.nl

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.