Logo 112Scherpenzeel

Redactie 112 0 reactie(s) ma 12 december 2016, 15:34

Geslaagde ‘Ik val op’-actie in Scherpenzeel

Laatst bijgewerkt: zondag 15:12 uur

SCHERPENZEEL – Op vrijdag 9 december vond de geslaagde actie plaats van de fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op’ in Scherpenzeel. Dat fietsverlichting van belang is zit bij veel fietsers goed tussen de oren. Vooral onder jongeren er is nog ruimte voor verbetering. Een promotieteam ging samen met wethouder Margo van de Fliert in gesprek met fietsers over het belang van goede verlichting. Fietsers waarbij de verlichting op orde was werden beloond. Was de verlichting kapot? Dan werden ter plaatste nieuwe lampjes gemonteerd. De campagne is georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland in samenwerking met de gemeente Scherpenzeel.

Oeps, vergeten…

Gewapend met een ‘Stop! Val jij op?’-bord ging het promotieteam in gesprek met fietsers. Centraal in het gesprek stond de vraag ‘Waarom werkt jouw fietsverlichting niet?’. Bij jongeren bleek de verlichting vaak technisch in orde, maar stond hij simpelweg niet aan. Volwassenen gaven veelal aan fietsverlichting van groot belang te vinden. Desondanks vergaten zij ook regelmatig hun eigen verlichting in orde te hebben.

Automobilist ziet je te laat

Gemiddeld heeft 1 op de 3 fietsers in Nederland geen werkende fietsverlichting. Dit terwijl uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Als een automobilist 50 km/u rijdt heeft deze minimaal 25 meter nodig om te stoppen. Maar een fietser zonder verlichting ziet hij pas op ongeveer 20 meter. Oftewel, hij komt 5 meter te kort en dat betekent helaas soms een ongeluk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.