Vele automobilisiten werden tussen 20:00 en 02:00 uur gecontroleerd bij het Hulpverleningscentrum in Barneveld.

De belastingdienst kon voor 15.000.- euro aan openstaande schulden innen. Verder werd er zes maal beslag gelegd op een voertuig waarvan er uiteindelijk één is afgevoerd. Een automobilist blies 430 ugl en kreeg naast een rijverbod een boete van 425.- euro en een LEMA opgelegd. (red: Een LEMA bestaat uit een verplichte tweedaagse, zelf te betalen,  cursus over de risico’s in het verkeer) Daarnaast werden er acht  bekeuringen voor diverse zaken opgelegd waaronder een onverzekerd voertuig en een bestuurder zonder rijbewijs en een te zwaar beladen autoambulance.

De politie stond met een ANPR-auto (hier worden automatisch alle kentekens van de langsrijdende voertuigen gecontroleerd) op A30. De Douane had een ANPR-auto op de rotonde van de Thorbeckelaan met de Mr. Troelstralaan staan. Daarnaast reden er drie motoragenten zowel binnen de bebouwde kom als ook op de snelwegen A1 en A30.

Een hardrijder werd op de A30 door een motoragent aangehouden nadat een overschrijding van 45 km/u na correctie was geconstateerd. Coördinator Sven van den Berg en Noortje van den Hazel  spreken over een succesvolle avond. naast de resultaten gaat er ook een preventieve werking uit van dergelijke controles.