Logo 112Scherpenzeel

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 31 maart 2017, 10:06

Hoe te handelen na een ongeval, een les voor anderen

Laatst bijgewerkt: zondag 11:48 uur

Een anonieme vraagsteller heeft een vraag ingestuurd via De Specialist pagina. We hebben de vraag voorgelegd aan een specialist van Ottenschot Letselschade.

“Op 14 december 2016 om 17:30 fietste ik in Barneveld vanaf de Schoutenstraat door de Beekstraat (woonerf).Ik heb heel goede verlichting (led lamp)op mijn fiets en deze was aan. Net voor de Dr Kuyperlaan is de Beekstraat smal en donker. Aan de andere zijde van de straat staat een stilstaande bestelbus. Vanuit de Kuyperlaan komt mij een auto met te hoge snelheid tegemoet. In plaats dat deze stopt om mij voorrang te geven, wordt het gaspedaal extra ingetrapt. Ik wijk uit naar rechts, sta net op tijd stil voor een boom met stenen rand eromheen, maar kan mijn evenwicht niet meer houden en kom te vallen. Volgende dag blijkt dat mijn linker elleboog is gebroken en ben er aan geopereerd. Ik heb 6 weken niet kunnen werken, ook heb ik er een blijvend strekverlies aan overgehouden. De bestuurde van de auto is doorgereden. Helaas heb ik geen getuigen. Omdat het allemaal heel leek mee te vallen heb ik de chauffeur van de bestelbus ook niet om naam en contactgegevens gevraagd. Kunt u nog iets voor mij betekenen?”

In sommige gevallen kan het Waarborgfonds met succes worden aangesproken voor de ontstane schade. Eén van die gevallen is schade veroorzaakt door een motorrijtuig, waarbij de bestuurder van dit voertuig aansprakelijk is voor de ontstane schade en het voertuig onbekend is gebleven. Omdat de bestuurder van de auto waarvoor u moest uitwijken is doorgereden, zou dit een grondslag voor verhaal van uw schade op het Waarborgfonds kunnen zijn.

Dat is echter nog niet voldoende. Een aanvraag bij het Waarborgfonds is namelijk aan strikte voorwaarden gebonden. Als u of een getuige het kenteken en/of andere kenmerken van het motorrijtuig ziet, noteert u dit direct of maakt u hiervan een foto. Vervolgens meldt u het voorval direct bij de politie.

Als de schade is veroorzaakt door een onbekend gebleven veroorzaker en u niet beschikt over een kenteken van het voertuig dat de schade heeft veroorzaakt, dient u uw best te doen om de identiteit van de dader te achterhalen. U doet ook nu direct aangifte. Ook andere acties zijn mogelijk om de identiteit van de veroorzaker te achterhalen (zoals navraag doen bij omwonenden of zij iets hebben gezien en/of een advertentie plaatsen). U hebt een termijn van maximaal 14 dagen om actie te ondernemen om de identiteit te achterhalen. Wacht u langer dan 14 dagen, dan zal het Waarborgfonds uw aanvraag afwijzen.

Als ook aan deze voorwaarde is voldaan, zijn we er echter nog niet. U dient bovendien aan te tonen dat de bestuurder van het onbekend gebleven motorrijtuig aansprakelijk is voor de ontstane schade. Hiertoe dient u bewijs aan te leveren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een getuigenverklaring waarin de getuige verklaart wat hij heeft gezien. Voor de verklaring kan het format worden gebruikt dat u op de site van het waarborgfonds aantreft.

Omdat u liet weten dat er geen getuigen zijn, heeft het indienen van een aanvraag bij het Waarborgfonds in uw geval helaas geen zin. Rest mij u het beste voor de toekomst te wensen.

Website: www.ottenschot.nl

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.