Logo 112Scherpenzeel

Redactie 112 0 reactie(s) di 10 april 2018, 17:44

Twee maanden celstraf geëist tegen 27-jarige man uit Polen voor mishandeling partner

Laatst bijgewerkt: zondag 15:22 uur

MAARSBERGEN – Het Openbaar Ministerie heeft vandaag twee maanden celstraf geëist tegen een 27-jarige man uit Polen. Hij wordt ervan verdacht zijn partner mishandeld te hebben in een accommodatie voor arbeidsmigranten in Maarsbergen in juli vorig jaar. De man werd eerder verdacht van moord of doodslag op het slachtoffer. De vrouw werd de volgende dag namelijk dood aangetroffen in de slaapkamer. Uitvoerig onderzoek heeft echter geen bewijs opgeleverd voor een verband tussen de mishandeling en de doodsoorzaak.

Op camerabeelden van het voormalige hotel waar de verdachte en het slachtoffer een kamer deelden, is te zien dat de twee ruzie hebben op de gang. Beiden waren die avond onder de invloed van alcohol. De verdachte slaat, duwt, trapt en trekt het slachtoffer aan de haren. Ook is te zien dat de vrouw zelf struikelt en op haar hoofd valt. Uit de beelden blijkt dat zowel de man als de vrouw gedurende de nacht diverse keren de kamer verlaten en weer naar binnen gaan. Rond half zes ’s ochtends zijn ze beiden weer op de kamer. De verdachte verklaart dat ze toen weer ruzie hebben gehad, waarbij hij haar kleding heeft stuk getrokken en haar een klap met de vlakke hand heeft gegeven. Vervolgens zegt hij in slaap te zijn gevallen, terwijl zijn vriendin nog boos op de grond zat. Als de verdachte rond half een wakker wordt, treft hij zijn vriendin aan op de vloer van de kamer. Ze blijkt te zijn overleden.

De 27-jarige man wordt direct gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Een forensisch arts stelt later vast dat de vrouw is overleden als gevolg van een bloeduitstorting in haar hersenen. Er is door meerdere deskundigen uitgebreid onderzoek gedaan naar wat deze bloeduitstorting veroorzaakt kan hebben. Deze kan het gevolg zijn van de mishandeling, maar ook van een simpele val. Wat er die nacht precies gebeurd is en wat de bloeduitstorting heeft veroorzaakt, kan niet worden vastgesteld. De verdachte kan daarom in de optiek van het Openbaar Ministerie niet verantwoordelijk gehouden worden voor de dood van de vrouw. De officier van justitie heeft dan ook alleen voor de mishandeling een straf geëist.

Tijdens een pro formazitting op 6 februari van dit jaar heeft de rechtbank de voorlopige hechtenis al opgeheven. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.