Redactie — 1120 reactie(s) — vr 01 juni 2018, 15:47

Artis opent deuren voor het KinderBeestFeest

AMSTERDAM / GELDERLAND-MIDDEN – Op vrijdag 1 juni vindt het KinderBeestFeest plaats, een feest waarbij Artis zijn deuren opent voor zieke kinderen in Amsterdam en omgeving. Ook patiënten van VUmc worden vanavond opgehaald voor dit jaarlijkse spektakel.

De VIC’s (Very Important Children) en hun familie worden uit verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen in de regio van Amsterdam in collones onder begeleiding van sirenes en zwaailichten naar Artis gebracht. De boodschap hierbij is ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!’.

Het is pas echt een KinderBeestFeest als er flink wat lawaai wordt gemaakt. Op deze dag kun je daarom, wat vaker dan normaal, ambulances en brandweerwagens voorbij zien en horen komen. De ‘herrie’ begint rond 17.00 uur en duurt de hele avond.

Stichting KinderBeestFeest ook langs VUmc
Het feest wordt georganiseerd door Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met Natura Artis Magistra en de politie, brandweer, ambulancedienst, marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, de reddingsbrigade en de Gemeente Amsterdam.

Het is een bijzondere avond waarbij kinderen even hun ziekte kunnen vergeten en zichzelf kunnen zijn.

Kijk voor meer informatie op www.kinderbeestfeest.nl, of volg het feest via Twitter of Facebook.

Honderden hulperverleners uit heel Nederland geven hun medewerking aan het evenement. Ambulance, brandweer, Politie, Justitie, KMaR, Douane, Prorail en Reddingsbrigade’s rijden mee in de stoet.

Ook vanuit Gelderland Midden rijdt een flinke colonne mee, dit gebeurd met 7 voertuigen vanuit Barneveld.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons