Logo 112Scherpenzeel

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 10 augustus 2018, 17:01

Een WhatsAppgroep beheren – iets voor jou?

Laatst bijgewerkt: zondag 15:24 uur

SCHERPENZEEL -De gemeente Scherpenzeel heeft een bijna dekkend netwerk van WhatsAppgroepen. In zo’n groep houden buurtbewoners elkaar op de hoogte van verdachte situaties. In vrijwel iedere buurt en wijk in Scherpenzeel is een WhatsApp-groep actief.

De gemeente Scherpenzeel heeft een bijna dekkend netwerk van WhatsAppgroepen. Voor de omgeving van de Oude Barneveldseweg is de gemeente nog op zoek naar iemand die als beheerder een WhatsAppgroep wil opstarten.

Wat doet een WhatsAppgroep?

Buurtbewoners die een verdachte situatie zien, informeren altijd eerst de politie (via 112), sturen dán een appje naar de WhatsApp-groep en helpen zo de politie om meer informatie over die verdachte situatie of een verdacht persoon te verzamelen. WhatsAppgroepen werken met het zogeheten SAAR-principe: S (= Signaleer), A (= Alarmeer), A (= App) en R (= Reageer).

Wat doen de gemeente en de beheerder?

De gemeente Scherpenzeel zorgt, als iemand zich als beheerder heeft gemeld, dat alle buurtbewoners worden geïnformeerd over de oprichting van een WhatsAppgroep. De beheerder zorgt dat de app wordt gestart en zorgt dat de telefoonnummers van de mensen die zich aanmelden aan deze app worden toegevoegd. De beheerder stuurt regelmatig een controleappje en wijst de buurtbewoners op de spelregels die we voor het gebruik van deze WhatsApp-groepen hebben opgesteld. De beheerders van de WhatsApp-groepen vormen samen óók een groep, omdat het kan voorkomen dat een verdachte situatie zich uitbreidt naar een groter gebied. Door andere beheerders te informeren, kan een verdachte situatie ook in andere WhatsApp-groepen onder de aandacht worden gebracht.

Kijk op de website www.scherpenzeel.nl/veiligheid onder WhatsApp-groepen of in uw buurt een WhatsApp-groep actief is. Hebt u zich nog niet aangemeld? Doe dat door een mail te sturen naar de beheerder in uw buurt. Als u aan de WhatsAppgroep bent toegevoegd, krijgt u ook informatie en draagt u bij aan een veilige woon- en leefomgeving.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.