Logo 112Scherpenzeel

Redactie 112 0 reactie(s) za 27 juni 2020, 16:58

Renswoudenaren grijpen winkeldief in de kraag

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 15:35 uur

RENSWOUDE – Vrijdagavond 26 juni 2020,omstreeks 19:16 uur kreeg de politie de melding dat er op de Van Arckelweg in Renswoude een man werd vast gehouden. Het was op dat moment nog onduidelijk wat er precies plaats gevonden had.

Kort hierna werd duidelijk dat het om een verdachte van een winkeldiefstal bij de plaatselijke supermarkt ging. De winkeldiefstal zou gepleegd zijn door 2 mannen die er vandoor waren gegaan.
Omdat het om 2 verdachten ging, waarvan er nog één op de vlucht was, reden er direct diverse éénheden mee naar Renswoude.

Een éénheid ging direct door naar de van Arckelweg. Daar werd ook duidelijk dat een 19-jarige Renswoudse medewerker van de supermarkt mishandeld was door de verdachten. Dan wordt het dus (winkel)diefstal met geweld.

De andere éénheden gingen samen met behulpzame inwoners op zoek naar verdachte 2. Inwoners hadden foto’s gemaakt van de verdachten. Dit hielp de politie en de inwoners in de opsporing van verdachte 2. Na korte tijd werd verdachte 2 door de politie op Het Overbosch klem gereden in samenwerking met inwoners van Renswoude aangehouden.

De respectievelijk 23-jarige en 26-jarige Poolse verdachten zonder vaste woon-of verblijfplaats zijn na de aanhouding overgebracht naar bureau Veenendaal. Omdat de 26-jarige tijdens het transport erg vervelend gedrag vertoonde kregen de agenten die hem overbrachten naar bureau Veenendaal toestemming om met O&G (optische-en geluidsignalen)naar het bureau Veenendaal te rijden.

112 Renswoude

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Renswoude lees je in onze categorie 112 Nieuws Renswoude. Alle 112 alarmeringen uit Renswoude kan je live volgen via 112 meldingen Renswoude.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.