Redactie — 1120 reactie(s) — wo 23 juni 2021, 16:47

Politie Scherpenzeel waarschuwt voor verkoper dure pannenset aan de deur

SCHERPENZEEL – Recent is er binnen Scherpenzeel een voorval gemeld waarbij een verkoper aan de deur kwam. De verkoper zag er keurig uit en wist een overtuigend verhaal te brengen over een dure pannenset die hij over hield van een beurs en die u voor een zacht prijsje mag overnemen (soms komt men met het verhaal dat u alleen de BTW betaald van het product, dan is de verkoper er van af want hij mag het niet meer in de zaak verkopen).

Deze vorm van colportage is al erg oud en bestaat in vele vormen. Denk aan de tourist die gestrand is bij een tankstation en wiens betaalkaart niet werkt, de persoon wil echter wel vanuit nood een duur sierraad voor benzine geld verkopen. Uiteraard zijn de gekochte producten prullen en kunt u na afloop de verkoper niet vinden/bereiken om de koop ongedaan te maken.

Deze vorm van oplichting valt veelal onder venten en daar kan de politie, tenzij venten expliciet in de APV genoemd wordt, niks mee op gebied van strafrecht. We willen wel graag weten wie zich hiermee bezig houdt dus maakt u iets dergelijks mee? Bel de politie!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons