Logo 112Scherpenzeel

Redactie ongeval 0 reactie(s) do 06 juli 2023, 18:55

Traumahelikopter naar Barneveld voor medische hulp aan gewonde fietser

Laatst bijgewerkt: donderdag 6 jul 2023 om 19:55 uur

BARNEVELD – Op de Scherpenzeelseweg N802 in Barneveld is donderdagmiddag rond 17:40 uur een ongeval gebeurd. Naast politie en ambulance rukte ook een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) uit.

Op het fietspad kwamen twee fietsers hard met elkaar in botsing, vermoedelijk door een inhaalmanoeuvre. Eén van de fietsers kwam dusdanig hard ten val dat hij buiten bewustzijn raakte.

Een opgeroepen traumahelikopter uit Volkel kwam ter plaatse. Na stabilisatie is het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis UMC te Utrecht gebracht. De arts verleende hierbij assistentie aan de ambulance verpleegkundigen.

Wat is een Mobiel Medisch Team?

Als iemand ziek is of een ongeluk heeft gehad, wordt hij meestal naar het ziekenhuis gebracht. Soms moet het ziekenhuis naar de patiënt of het slachtoffer komen. Dat gebeurt als er direct specialistische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij een groot of ernstig ongeluk. Of als iemand ernstig ziek is. Dan komt het Mobiel Medisch Team (MMT) in actie. Het MMT is vooral bekend van hun helikopter, de MMT-helikopter, ook wel traumahelikopter of lifeliner genoemd.

De andere fietser raakte niet gewond en reed ook niet onder invloed van alcohol. Agenten hebben een verklaring opgenomen van de fietser.

112 Barneveld

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Barneveld lees je in onze categorie 112 Nieuws Barneveld. Alle 112 alarmeringen uit Barneveld kan je live volgen via 112 meldingen Barneveld.

Locatie

112 Melding

17:39:58 06-07-23 A1 Ambu 08993 HV weg letsel Scherpenzeelsewg Barneveld 5,8 Rit 162819 Traumaheli Lifeliner 3 - MMT Ambulance GelderlandZuid

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.