Logo 112Scherpenzeel

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 12 december 2022, 18:04

Waarom hondenbelasting en hoe werkt het?

SCHERPENZEEL – De gemeente Scherpenzeel heft hondenbelasting. Met de opbrengst van de hondenbelasting wordt onder meer het hondenpoepbeleid betaald. Wanneer betaalt een hondenbezitter deze belasting en hoe kan een hond aangemeld en afgemeld worden?

​​​​​​​Bent u de eigenaar van één of meer honden? Dan moet u waarschijnlijk hondenbelasting betalen. Als u een (blinden)geleidehond of een gehandicaptenhond (Stichting Hulphond Nederland) heeft, hoeft u geen hondenbelasting te betalen. U moet deze hond wel aanmelden. U ontvangt dan een schriftelijke verklaring dat u vrijstelling heeft voor de hondenbelasting.

Wanneer u een hond aanschaft moet u een aangifteformulier hondenbelasting invullen. Dit formulier is verkrijgbaar bij het gemeentehuis of u kunt het via de website van de gemeente invullen. U geeft dan aan per wanneer u de hond heeft. Puppy’s tot drie maanden oud die bij de moeder verblijven zijn nog vrijgesteld van de hondenbelasting.

Het kan zijn dat u de hond niet meer heeft in de loop van een kalenderjaar. Dan moet u dit melden via mijn.scherpenzeel.nl of schriftelijk doorgeven aan de afdeling Belastingen. U kunt dan namelijk recht hebben op een ontheffing voor een gedeelte van de hondenbelasting. Het eventueel teveel betaalde belastingbedrag wordt verrekend met een nog openstaand bedrag voor de gemeentelijke belastingen of aan u terugbetaald.

U moet per hond hondenbelasting betalen. Betaalt u al hondenbelasting voor de honden die u heeft, dan hoeft u niets de doen. Heeft u een nieuwe hond gekregen of afscheid moeten nemen van uw hond vergeet dan ook niet om de gemeente te informeren. Zo zorgen we er samen voor dat u niet te veel of te weinig hondenbelasting betaald.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.