Logo 112Scherpenzeel

Redactie overig 0 reactie(s) di 21 juni 2022, 16:51

Zeer zware ochtend- en avondspits verwacht vanwege aangekondigde manifestaties van boeren

Laatst bijgewerkt: dinsdag 21 jun 2022 om 20:11 uur

NEDERLAND – Weggebruikers moeten woensdag 22 juni 2022 rekening houden met een zeer zware ochtend- en avondspits vanwege de aangekondigde manifestaties van boeren. Ook de rest van de dag kan het extra druk zijn op de snelwegen. De meeste impact wordt verwacht in het midden en oosten van het land, maar ook op andere plekken zoals rondom Den Haag kan het verkeer hinder ondervinden.

Rijkswaterstaat adviseert daarom woensdag vóór vertrek de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en rekening te houden met extra reistijd. Wie de mogelijkheid heeft om thuis te werken, doet er verstandig aan dit te doen.

Op- en afrit A1 afgesloten

Samen met de politie wordt hard gewerkt om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen. Zo wordt op verzoek van de politie woensdagochtend vanaf 06.00 uur op- en afrit 17 van de snelweg A1 bij Stroe in beide richtingen afgesloten. Dit is de aansluiting met de autoweg N310, waar veel extra verkeer wordt verwacht richting de manifestatie. Op deze manier wil de politie de druk op onderliggende wegen zoveel mogelijk verlichten. Zodra de situatie het toelaat, gaan de op- en afritten weer open.

Veiligheid en doorstroming

Veiligheid en doorstroming op de rijkswegen staat voorop. Daarbij is het uitgangspunt dat alle weggebruikers veilig van A naar B kunnen. Trekkers mogen niet op de snelweg rijden. De politie kan hierop handhaven en in overleg met de politie kunnen we extra maatregelen nemen om een zo veilig mogelijke situatie te creëren voor al het verkeer.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert woensdag 22 juni vóór vertrek de verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Wie de mogelijkheid heeft om thuis te werken, doet er verstandig aan dit te doen. Wie toch de weg op moet, vragen we vanuit veiligheidsoogpunt alert te zijn. Kom je onderweg landbouwvoertuigen tegen, houd dan rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.

Ik ben solidair met de protesterende boeren!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Scherpenzeel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Scherpenzeel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.